Запіканка «Дві капусти»

Любите капусту чи ні?
Я про цвітну та броколі.
Моя сім’я — великі поціновувачі абсолютно всіх видів капусти в будь-якому вигляді. Тож мені із цими продуктами просто: достатньо приготувати хоч запіканку із цвітної капусти з куркою, хоч салат із броколі — все з’їдять.
Тому, коли я готувала запіканку «Дві капусти», я не сумнівалася в успіху. І мала рацію — з’їли моментально, не залишивши й шматочка.
Ну а якщо ваша сім’я не фанати капусти? Чи сподобається страва їм?
Ця запіканка — чудовий спосіб перевірити, яка ж капуста подобається вашим рідним. Адже ця страва складається з двох абсолютно різних капусти: одна — м’яка за текстурою, але гостренька; а друга — пружна, але більш нейтральна на смак. А поєднання цих двох смаків, як на мене, взагалі ідеальне!

Рецепт:
1 головка цвітної капусти вагою близько 700 г
1 головка броколі вагою близько 700 г
3 яйця
3 зубки часнику
100 г сиру моцарела
3 ст.ложки сметани 15% жирності
½ ч.ложки чорного перцю свіжого помелу
Сіль на смак

  1. Цвітну капусту очистити від листя та зрізати качанчик, наскільки це можливо. Закип’ятити воду в 3-літровій каструлі. Покласти в окріп цілу головку капусти і варити 4 хвилини. Перевернути капусту за допомогою лопатки та варити ще 3 хвилини. Дістати капусту і дати їй трохи охолонути.
  2. Часник очистити, натерти на дрібній терці. Додати чорний перець та ¼ ч.ложки солі. Перемішати. Змастити часниковою сумішшю головку капусти зверху, втираючи суміш між суцвіттями. Покласти капусту в центр форми для запікання.
  3. Розібрати броколі на суцвіття. Викласти навколо цвітної капусти.
  4. Натерти сир моцарела. Трохи збити яйця зі сметаною та сіллю, додати сир та перемішати. Залити цією сумішшю броколі. Запікати страву в розігрітій до 180 градусів духовій шафі близько 20 хвилин. Ознака готовності — легка рум’яна скоринка зверху та знизу. Запіканку дістати з духової шафи та нарізати на шматочки. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.