Баклажани з начинкою з рікотти та овочів

Баклажани + помідори + болгарський перець. На мою думку це – ідеальне поєднання. В принципі, що б ви не додали до цих трьох продуктів – вийде смачно. Але як же можна урізноманітнити їжу, якщо всього лише по-різному готувати ці три компоненти.
Сьогодні запечені баклажани ми будемо фарширувати найсмачнішою сирно-перцево- томатною начинкою. Коли я вперше приготувала цю страву, я подала її так, як ви бачите на світлині. Але потім я знайшла ще більш швидкий спосіб: я запікала кружочки баклажанів, а начинку викладала зверху. Готуйте так, як вам зручніше, та пишіть в коментарях, чи сподобалось вам!

Ще більш швидкий спосіб приготування баклажанов – проста баклажанна ікра .

Рецепт:
3 баклажани середнього розміру
300 г рікотти
2 невеликих помідори
2 болгарських перця
2 ст.ложки оливкової олії
1 ч.ложка лимонного соку
5-7 гілочок майорану
3-5 гілочок базиліку
Чорний мелений перець
Сіль за смаком

  1. На дно форми для запікання або на деко викласти 3-4 гілочок майорану. Зверху покласти баклажани (або цілі, наколоті виделкою, або нарізані кружочками) та цілі болгарські перці. Запікати до готовності (цілі овочі біля 40 хвилин) у розігрітій до 200 градусів духовій шафі. Дати охолонути.
  2. Болгарський перець очистити від шкірки, насіння та плодоніжки. Дуже дрібно нарізати або подрібнити ручним блендером.
  3. Помідори нарізати дрібними кубиками. Змішати болгарський перець, помідори, розім‘яту виделкою рікотту, оливкову олію, лимонний сік, подрібнений базилік та листя майорану. За смаком додати чорний перець та сіль.
  4. Приготовану начинку вкласти в “карман” цілого баклажану або поверх кружочків. Прикрасити свіжою зеленню. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.