Найпростіший ягідний десерт із сиром рикота

Простіше не придумати, а на смак схоже на ванільне морозиво з ягодами. Неможливо зупинитись, попереджаю 🙂
Щодо ягід у мене ожина, але в принципі підійде будь-яка ягода, окрім дуже солодкої, на кшталт шовковиці. Для цього десерту краще використовувати кисло-солодкі ягоди. Хоча я планую готувати цей десерт ще й з абрикосами і навіть з персиками. Мені здається, вийде смачно.
Що більше солодка ягода, то менше вам потрібно цукру для крему. Саме тому в рецепті вказано 50-75 г. І, звичайно ж, краще використовувати ванільну есенцію, як вказано в рецепті, а не ванільний цукор. Я дуже раджу ЦЮ есенцію, вона не містить спирту, а значить, її можна додавати у страви, які не піддаватимуться термічній обробці. І вистачає надовго.

Рецепт (2 порції):
250 г сиру рикота
150 мл вершків жирністю 15-20%
1,5 ч.ложки ванільної есенції
1 ст.ложка лимонного соку
50-75 г цукру
150 г ягід
50 г будь-якого пісочного печива, можна такого

  1. У блендер скласти рикоту, вершки, есенцію, лимонний сік та цукор. Спочатку все подрібнити до достатньо однорідної маси (шматочки рікоти все одно залишаться). Потім за допомогою вінчика збити масу, яка має стати густішою та трохи збільшитися у розмірі.
  2. Ягоди промити та обсушити. Печиво розламати на шматочки.
  3. У склянку для подачі викласти 3 ст.ложки вершкового крему, зверху ягоди, 2 ст.ложки крему, печиво і знову крем. Повторити те саме з другою порцією. Далі обов’язково поставити в холодильник щонайменше на 4 години, але краще на 6-8. Краще ставити на найхолоднішу полицю, тоді готовий десерт нагадуватиме на смак морозиво. Перед подачею можна прикрасити страву ягодами та листочками м’яти. Смачного!

P.S. На фотографії подвійна порція десерту. Це зроблено виключно для красивої подачі у великому келиху для вина. Але це чимала порція, тому краще готувати десерт у склянках меншого розміру.

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.