Ягідний пиріг з банановим тістом (без цукру)

Придумала для вас дуже універсальний рецепт пирога! Зараз поясню, чому саме вважаю його універсальним:

  • Ви можете використовувати різне борошно: і цільнозернове, і безглютенове;
  • Ви можете взяти будь-які ягоди: і вишню, й чорницю, й малину і навіть ожину;
  • Мед можна замінити на 50 г цукру або на рівну кількість сиропу агави, 5 г стевії або 70 г кокосового цукру;
  • Алкоголь можна практично будь-який від наливок та лікерів до будь-якого міцного алкоголю, окрім горілки. Можна й взагалі без алкоголю, але з алкоголем тісто буде трохи пухкішим.

А от що точно потрібно для цього пирога, так це перезрілі банани. Дуже бажано, щоб вони були чорного кольору. Звичайні банани не підходять, тільки дуже, дуже зрілі – від цього залежить кількість підсолоджувача, який ви будете додавати до тіста.

Рецепт:
2 дуже зрілих банана (вага очищених бананів – 200 г)
4 яйця середнього розміру
1 ст.ложка з гіркою меду
100 мл молока максимальної жирності або ряжанки
50 г оливкової олії
300 г борошна (можна використовувати в/с, цільнозернову або кукурудзяну)
500 г вишні або інших ягід
50-70 г кисломолочного сиру (за бажанням)
1 ст.ложка рому або коньяку
2 ч.ложки розпушувача
Дрібка солі

  1. Вишню очистити від кісточок.
  2. В блендері перебити до однорідої маси банани, яйця, сіль та мед. Додати молоко, оливкову олію та алкоголь, збити тісто. Потім додати борошно по 100 г (в кінці додати разом з розпушувачем), збиваючи кожен раз. Тісто готово!
  3. В форму налити ¼ тіста, щоб воно закрило дно форми. Далі викласти шматочки сиру та всю вишню. Зверху налити тісто, що залишилося. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовій шафі 40-45 хвилин до рум’яного кольору. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.