Сирні мафіни

Експериментую зі сніданками, які можна готувати з вечора.
Поки зробила висновок, що випічка – це найзручніше рішення, особливо якщо ця випічка несолодка або помірно солодка.
Запіканкою – звичайною або яблучною – вже нікого не здивувати. А ось сирними мафінами з петрушкою надможливо! Моїм дітям дуже сподобались ці мафіни і вони попросили готувати їх щотижнево.
Але якщо не сніданок, то мафіни можна приготувати до чаю. Або ж використати замість хлібу. Або ж подати з супом.
Так, смак мафінів залежить від сиру, який ви будете використовувати. Можна навіть використати козиний, а можна – з папрікою. І кожен раз смак буде відрізнятись.

Рецепт (6-7 мафінів):
150 г улюбленого твердого сиру
150 г кисломолочного сиру
150 г кефіру жирністю 2,5%
50 г пшеничного цільнозернового борошна
150 г пшеничного борошна в/с
3 великих яйця
1 пучок петрушки
1 ч.ложка соди
1 ч.ложка солі

  1. Петрушку дрібно нарубити. Сир натерти на тертушці. Якщо у вас Термомікс – скласти в чашу (петрушку не нарізати) та подрібнити 4 сек на швидкості 8.
  2. Додати кисломолочний сир, кефір, яйця та сіль. Перемішати, додати все борошно та соду. Ще раз вымішати тісто вінчиком. Тісто має стати достатньо густим. В Термомікс одразу докласти всі інгредієнти та на режимі Тісто замішати 20 сек.
  3. Розкласти мафіни у форми. Випікати 30 хвилин за температури 180 градусів у розігрітій духовій шафі до повної готовності. Готовність визначити легко – мафіни стануть рум’яними. Смачного!

Про автора блога

Добрый день! Меня зовут Дарья, и я - ЭКСПЕРТ ПО БЫСТРОЙ И ВКУСНОЙ ЕДЕ, представитель Джейми Оливера в Украине, сертифицированный специалист по питанию (Vanderbilt University School of Nursing (USA), партнер Европейской Бизнес Ассоциации. А еще...

By dariya

Leave A Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

[mc4wp_form]