Сирні профітролі

Давайте дивуватися разом та подавати на стіл оригінальні сирні профітролі! Адже стандартні солодкі з заварним кремом хоча й смачні, але ж куди нам без експериментів?

Отже, важливі моменти. В рецепті тіста вказано, що яйця повинні бути великими. Саме великими, розміру XL. В багатьох рецептах ви можете зустріти кількість яєць у грамах. І в цьому є логіка.
Але, як показує моя практика, для нашого борошна та вершкового масла достатньо використовувати міру у 2 великі яйця.
До речі, якщо ви любите солодкі профітролі, можете використовувати заварний крем з цього рецепту й шоколадну глазур з цього.

Рецепт (1 деко профітролів):
Для тіста:
125 мл якісної води (я використовую тільки артезіанську воду «Краплинка»)
50 г вершкового масла жирності 82-83%
75 г просіяного пшеничного борошна вищого сорту
2 великих яйця
Дрібка солі

Для сирного крему:
50 г вершкового масла жирності 82-83%
50 г пшеничного борошна вищого сорту
300 мл молока
300 г твердого сиру (можна використати 2-3 сорти у різних пропорціях, залежить від ваших побажань, я використовувала навпіл  грано падано та чедер)
Сіль за смаком

  1. Готуємо сирний крем. В сотейнику розтопити вершкове масло, підсмажити на ньому борошно до характерного горіхового запаху. В окремому сотейнику нагріти молоко та налити його тонкою цівкою до підсмаженого борошна, постійно помішуючи. Нагріти, додати подрібнений сир, варити крем на середньому вогні, доки він не загусне. Зняти з вогню, дати охолонути до кімнатної температури (можна приготувати заздалегідь та поставити в холодильник).
  2. Готуємо тісто. Нагріти воду, додати вершкове масло та сіль. Довести до кипіння, додати борошно та вимішати дерев’яною лопаткою. Тісто перекласти в миску, дати йому охолонути. Потім додати яйця по одному та вмішати їх в тісто. Тісто має вийти гладким, воно повинне тримати форму.
  3. За допомогою кулінарного мішку або двох чайних ложок відсадити на змазане маслом деко профітролі маленького розміру (на один укус, розміром з волоський горіх). Випікати у розігрітій до 185 градусів духовій шафі 25 хвилин. Гарячі профітролі обов’язково перекласти на решітку, поки вони повністю не охолонуть.
  4. Трохи надрізати кожний профітроль. Можна наповнювати профітролі кремом за допомогою кондитерського мішку, а можна наповнити їх чайною ложкою – як вам буде зручно. Не зберігайте профітролі в холодильнику, тільки за кімнатної температури та за невисокої вологості. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.