Чіа-пудинг «слива+груша»

Чіа-пудинг – це зараз модна страва. У багатьох ресторанах і кафе ви можете замовити чіа-пудинг з манго та доторкнутися до цієї моди.
Але пропоную вам варіант не з екзотичним манго, а зі звичайними українськими фруктами – зі сливами та грушами. Дуже хочу донести до вас усю простоту цього десерту. Щоб ви захотіли приготувати його вдома – адже це займе максимум 20 хвилин. А якщо ще враховувати, що в моєму чіа-пудингу немає цукру, борошна та молокопродуктів, він не тільки смачний, але й корисний, то я сподіваюсь, ви полюбите його ще більше.
Ще в чіа-пудинг я додала тапіоку. Цей інгредієнт важко знайти у нас, тому в рецепті я пропоную простий варіант його заміни – те саме насіння чіа. Хоча мені тапіока дуже подобається, інколи навіть більше, ніж чіа.

Подобаються рецепти без цукру? Подивіться рецепт макового пирога.

 Рецепт (6 порцій):
Фруктовий шар:
250 г очищених від кісточок слив
450 г очищених від середини груш
2 спілих банана
30 г насіння чіа
30 г тапіоки (можно замінити на 40 г чіа)

Молочний шар:
500 мл кокосового молока
60 г насіння чіа
20 г тапіоки (можно заменити на 30 г чіа)

Для прикрашання можна використовувати кокосову стружку, насіння льону або чіа

  1. В кастрюлі протушкувати сливи з грушами без додавання води. Для цього тушкуйте фрукти на маленькому вогні під зачиненою кришкою, обов‘язково помішуючи. Я використовую для цього процесу Термомікс, готую 15 хвилин, температура 95, режим помішування на реверсі. Потім додати банани, чіа й тапіоку та подрібнити за допомогою блендера (в Термоміксі – 5 секунд на швидкості 5). Викласти фруктовий шар в креманку.
  2. Кокосове молоко змішати з чіа та тапіокою. Почекати 5 хвилин, за їм вилити на фруктовий шар. Поставити в холодильник та залишити на 24 години або на більший час. Прикрасити улюбленим видом насіння та кокосовою стружкою. Смачного!

Коментарі · 2

  1. Дуже смачно! Такий холодний, несолодкий і дууужжже корисний десерт! Дякую за рецепт

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.