Шоколадний торт із вишнями

Це моє найулюбленіше поєднання: шоколад, вишня та вершковий крем із легкою кислинкою. Я взагалі вважаю, що десерти найкраще смакують із кислими ягодами, тому, якщо прагнете приготувати найсмачніший торт — просто додайте у нього щось кисленьке: апельсинлимонсмородину або вишню.
Оскільки мої рецепти переважно швидкі та смачні, цей торт не став винятком. Тісто замішується у блендері, крем також (і жодної термічної обробки), вишня додається свіжа, але без кісточок. Все дійсно просто, а рецепт розписано якнайдетальніше. Приготує кожна хазяйка, навіть якщо цей торт перший у її житті!

Рецепт (у мене прямокутна форма 30*20 см, можна використовувати круглу 22 см):
Тісто:
6 яєць
150 г вершкового масла
150 г цукру
200 г гіркого шоколаду
50 г пшеничного борошна вищого ґатунку
Дрібка солі

Крем:
75 г цукру
200 мл вершків жирністю 20%
300 г вершкового сиру

1 кг вишень

  1. Відділити білки від жовтків.
  2. Духову шафу включити на 200 градусів.
  3. Білки збити з дрібкою солі до стійкої піни. Додати 50 г цукру та збити до пружних піків.
  4. Вершкове масло розтопити в сотейнику з шоколадом. Важливо не варити цю суміш, а просто розчинити та перемішати до однорідності.
  5. Жовтки збити зі 100 г цукру, аж поки їхній колір не почне змінюватись на більш світлий. Не припиняючи збивати, влити тонкою цівкою шоколадно-вершкову суміш. Після, не зупиняючись, додати борошно у три підходи. Додати збиті білки й обережно, рухами знизу догори, перемішати тісто.
  6. Форму застелити пергаментом, змастити маслом (якщо є олія у спреї, краще використати її), викласти тісто та запікати 25-30 хвилин у духовій шафі. Перевіряйте корж — він має бути повністю пропечений посередині. Готовий корж охолодити при кімнатній температурі, не знімаючи пергамент. Потім пергамент зняти.
  7. Усі інгредієнти для крему скласти в блендер і збити до однорідної маси протягом трьох хвилин.
  8. Вишню очистити від кісточок.
  9. Корж розрізати навпіл. На нижню частину викласти половину крему і ⅔ вишень, утоплюючи кожну ягоду в крем. Покласти другу частину коржа, змастити його кремом і викласти решту вишень. Смачно, якщо їсти одразу ж, але можна й потримати торт в холодильнику перед подачею. Смачного!

Про автора блога

Добрый день! Меня зовут Дарья, и я - ЭКСПЕРТ ПО БЫСТРОЙ И ВКУСНОЙ ЕДЕ, представитель Джейми Оливера в Украине, сертифицированный специалист по питанию (Vanderbilt University School of Nursing (USA), партнер Европейской Бизнес Ассоциации. А еще...

By dariya

Leave A Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

[mc4wp_form]