Шоколадно-кабачковий кекс

Вам неабияк набридли страви з кабачків? Тоді ви маєте скуштувати смачнючий шоколадний кекс, який готується саме з цього овоча! Як результат — соковита, трохи волога випічка з яскравим ароматом шоколаду.
А тепер мої поради:

  • можна використовувати як кабачки, так і цукіні;
  • неважливо, молоді чи зрілі кабачки, але якщо зрілі — прибирайте насіння;
  • ягоди можна абсолютно будь-які, у мене була журавлина, але підійде малина, вишня, ожина, обліпиха;
  • немає ягід — використовуємо кислі фрукти, як-от яблука чи сливи;
  • немає ані фруктів, ані ягід — робимо просто шоколадний кекс. Щоправда, з ягодами все одно смачніше;
  • називайте цю страву як хочете — хоч кекс, хоч пиріг. І форму можна використовувати будь-яку, й порційні капкейки можна приготувати.

Ось такий універсальний рецепт 🙂

Любите шоколадну випічку? ТУТ є чудовий рецепт.

Рецепт (будь-яка форма, у мене 15*20 см, але можна стандартну кексову):
500 г кабачків
3 яйця
125 г тростинного цукру
100 мл оливкової олії
50 г какао-порошку
150 г пшеничного борошна вищого ґатунку
10 г розпушувача
Сіль (велика дрібка)

200 г будь-яких кислих ягід

  1. Кабачки натерти на дрібній терці або подрібнити блендером. Посолити, перемішати та залишити на 15 хвилин. Після цього віджати зайву рідину та вилити її.
  2. До кабачків додати яйця, цукор, оливкову олію та вимішати. Потім у три заходи додати какао та борошно. Додати розпушувач. Вимішати тісто до однорідності.
  3. Перекласти тісто у форму для випічки. Зверху присипати ягодами. Випікати 40-50 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовій шафі. Обов’язково перевірити готовність за допомогою дерев’яної шпажки. Подавати охолодженим. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.