Синабони з ягодами

Ну що, приготуємо шалено смачні синабони?
Тільки попереджаю — це некорисно, зовсім некорисно. Але так смачно, що коли синабони закінчуються, одразу починаєш замислюватись над приготуванням наступної порції.
Але давайте про рецепт. Ягідні — тому що в начинку я додала червону смородину. Мені хотілося, щоб була кислинка. Ягоду можна брати будь-яку: як свіжу, так і заморожену — в рецепті розрахунок саме на ці варіанти. Але якщо ви маєте будь-який ягідний джем або варення, дуже раджу використати його для начинки. Особливо смакуватиме з малиновим чи вишневим джемом.

Щодо цукру: я додала його якомога менше. Нам було достатньо, але знаю, що для багатьох цукру буде замало. У такому разі в тісто, начинку та крем додайте ще по 25 г цукру.
Про форму. Я використала форму для запікання 34*24 см. Мені вона здалася малою, але іншої я не мала. Можна взяти глибоке деко розміром 40*30 см — воно ідеально підійде. Якщо ж у вашому розпорядженні тільки стандартне деко (бажано висотою хоча б 3 см), тоді доведеться готувати подвійну порцію. Не сумніваюся, що ви все з’їсте
🙂

Хочете приготувати домашні пиріжки? Рецепт ТУТ.

Рецепт (12 синабонів):
Тісто:
200 мл молока
1 велике яйце
80 г вершкового масла
400 г пшеничного борошна вищого ґатунку
50 г цукру
½ ч.ложки солі
12 г свіжих пресованих дріжджів / 2 ч.ложки сухих дріжджів

Начинка:
50 г цукру
1-2 ст.ложки кориці (залежить від того, наскільки ви її полюбляєте)
150 г ягід + 75 г цукру / 200 г ягідного джему

Крем:
200 г вершкового сиру (можна взяти Філадельфію або більш бюджетні українські чи польські аналоги)
200 мл вершків жирністю 33%
50 г цукру

  1. Якщо ви використовуєте свіжі або заморожені ягоди, слід зварити швидкий джем: скласти ягоди та цукор у сотейник, варити на високому вогні до закипання, потім вогонь зменшити та варити джем ще 15-20 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Дати охолонути.
  2. Якщо маєте хлібопічку, скласти всі інгредієнти тіста у відро та замісити в режимі «Тісто». Якщо робите ручний заміс, тоді спочатку треба нагріти до 40 градусів молоко, додати дріжджі, перемішати та відставити. В цей час змішати у мисці борошно, цукор та сіль. Додати яйце, розтоплене вершкове масло та молоко з дріжджами. Замісити тісто, накрити його лляною серветкою та поставити в тепле місце на 1,5 години, або поки воно не збільшиться удвічі.
  3. Цукор для начинки змішати з корицею. Розкачати тісто у прямокутник товщиною до 1 см. Змастити пласт джемом, зверху присипати цукром із корицею. Загорнути тісто в рулет. Розрізати рулет на 12 частин.
  4. Дно форми для запікання змастити вершковим маслом. Викласти синабони на відстані 3-4 см один від одного. Ввімкнути духову шафу на 50 градусів. Поставити синабони в духову шафу на 20 хвилин. Потім збільшити температуру до 180 градусів та запікати 40-45 хвилин до готовності.
  5. У цей час приготувати крем: збити блендером вершковий сир, вершки та цукор до густого стану. Якщо маєте Термомікс, то збити з насадкою «метелик» 1 хвилину на швидкості 3,5.
  6. Готові синабони дістати з духової шафи. Одразу ж, поки вони гарячі, змастити їх зверху готовим кремом. Почекати, коли синабони повністю охолонуть, і тільки потім подавати на стіл. Смачного!

Про автора блога

Добрый день! Меня зовут Дарья, и я - ЭКСПЕРТ ПО БЫСТРОЙ И ВКУСНОЙ ЕДЕ, представитель Джейми Оливера в Украине, сертифицированный специалист по питанию (Vanderbilt University School of Nursing (USA), партнер Европейской Бизнес Ассоциации. А еще...

By dariya

Leave A Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

[mc4wp_form]