Багатошаровий десерт з ревенем (без глютену)

В скарбничку швидких та смачних рецептів!
Чесно вам скажу, я закохалася у цей десерт. Хоч і готувала його для дітей, хоч мені і здавалося, що я зможу себе стримувати, але по факту виявилося, що перша ж ложечка звела мене з розуму і я закохалася….Закохалася в цей простий, але насичений яскравим смаком десерт! Точно знаю, що в різних варіаціях буду багато разів повторювати цей десерт!
І якщо я вже сказала про варіації, то хочу відмітити наступне. Основний елемент цього десерту – це ревінь. В цьому десерті, я поєднала його з яблуками. Але хочу запропонувати вам ще пару варіантів:

  • Тільки ревінь, якщо дуже любите його смак
  • Ревінь + полуниця в рівних пропорціях
  • Ревінь + полуниця + яблука в рівних пропорціях
  • Ревінь + чорниця теж в рівних пропорціях, але кількість цукру зменшити на 50 г

Щодо тіста. Мій варіант – без глютену і казеїну. Але борошно в повному об‘ємі легко замінюються на цільнозернове (хоча кокосове борошно – моє кохання, дуже раджу, замовляю на iHerb, введіть мій промокод ACU2950 і отримуйте знижку), а кокосову олію – на вершкове масло. І навіть горіхи в цьому рецепті можна міняти на волоські, а ще краще – на пекан.

Любите ревінь? Подивіться рецепт простого пирога с ревенем.

Рецепт (4 порції):
Ревеневий джем:
250 г ревіню
250 г яблук
150 г цукру (у мене – кокосовий)
1 ст.ложка з гіркою кукурудзяного крохмалю

Крамбл тісто:
100 г рисового борошна
100 г кокосового борошна
100 г кокосової олії
1 ч.ложка солі без верху
1 яйце

Мигдалеві пластівці або інші подрібнені горіхи для прикрашання

  1. Ревінь нарізати тонкими кільцями, яблуки – тонкими скибочками. Цукор змішати з крохмалем. Ревінь перемішати з яблуками та цукрово-крохмалевою сумішшю. Викласти в каструлю з товстим дном, варити на низькому вогні, помішуючи, біля 30 хвилин. При наявності Термоміксу скласти крупно нарізаний ревінь в чашу, подрібнити 10 секунд на швидкості 8. Додати інші інгредієнти, готувати 15 хвилин при температурі 98 градусів, реверс швидкість 0,5.
  2. Готовий джем перекласти в миску до охолодження.
  3. Для приготування тіста, змішати всі сухі інгредієнти, додати олію, перебити в блендері, потім додати яйце і перебити ще раз. В Термоміксі – 20 секунд, швидкість 8.
  4. Готову крихту перекласти тонким шаром на деко і запікати 10 хвилин при температурі 190 градусів до рум‘яності.
  5. Скласти десерт. В склянку або креманку покласти крамбл, потім – джем, повторити так декілька разів. Зверху присипати мигдалевими пластівцями. Можна їсти одразу, можна зберігати в холодильнику – тоді крамбл стане більш вологим. Якщо любите хрусткі структури, зберігайте окремо джем (в холодильнику) і крамбл (при кімнатній температурі). Смачного!

Про автора блога

Добрый день! Меня зовут Дарья, и я - ЭКСПЕРТ ПО БЫСТРОЙ И ВКУСНОЙ ЕДЕ, представитель Джейми Оливера в Украине, сертифицированный специалист по питанию (Vanderbilt University School of Nursing (USA), партнер Европейской Бизнес Ассоциации. А еще...

By dariya

Leave A Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

[mc4wp_form]