Святкові котлети з качки

Цей рецепт я доводила до ідеалу не один день, та навіть не два. Приготування котлет з качки — діло нескладне, якщо знаєш декілька важливих моментів. Просто точно слідуйте рецепту — і все обов’язково вийде!
Що важливо: котлети з качки на смак нагадують котлети з яловичини найвищої якості. Якщо ви не обмовитесь, з чого зроблені котлети, ніхто не здогадається — натомість усі будуть просто у захваті!
І ще. Котлети з качки я ніколи не куштувала до рішення їх приготувати. Потім ризикнула. І тепер я готую їх що 2-3 тижні. Вся моя сім’я у захваті!
Зауважу: використовуйте філе обов’язково зі шкіркою! Інакше несмачно — я перевіряла. Добре, що качиний жир засвоюється легко і в розумній кількості не викликає відчуття важкості у шлунку.

Рецепт:
1 кг качиного філе зі шкіркою
250 г будь-якого білого або цільнозернового хліба без насіння
200 мл молока
200 г ріпчастої цибулі
1 велике яйце або 2 невеликих
Сіль та чорний перець свіжого помелу на смак
200 г сметани жирності 15%
200 мл води
Рослинна олія для смаження (у мене — виноградна)

  1. Качине філе разом зі шкіркою пропустити через м’ясорубку.
  2. Хліб залити молоком і залишити його на 15-20 хвилин.
  3. У блендер скласти хліб разом з усім молоком та крупно порізаною цибулею. Подрібнити блендером інгредієнти якнайдрібніше.
  4. Змішати качиний фарш із подрібненою масою. Додати яйце, сіль та перець на смак. Добре вимішати фарш і залишити його на 1-6 годин, щоб «відпочив».
  5. У сковороду з антипригарним покриттям налити олію, покривши дно, та розігріти її. Сформувати вологими руками котлети продовгуватої форми. Викласти їх у розігріту якнайбільше олію. Трохи зменшити вогонь. Обсмажити котлети з обох боків, не прикриваючи сковорідку кришкою. Важливо: котлети всередині будуть сирими. Так і має бути — нам просто треба обсмажити ззовні.
  6. Доки перша партія котлет смажиться, на дно казанка або каструлі з товстими стінками викласти 2 ст. ложки сметани. Обсмажені котлети викласти на шар сметани. При цьому кожний шар котлет обов’язково треба перемазати сметаною! Це важливо. Коли всі котлети обсмажено та складено в казанок, треба покрити їх фінальним шаром сметани, додати воду, закрити кришкою та поставити у розігріту до 170 градусів духову шафу на 1-1,5 години (залежить від розміру котлет). Тепер котлети готові. Смачного!

Про автора блога

Добрый день! Меня зовут Дарья, и я - ЭКСПЕРТ ПО БЫСТРОЙ И ВКУСНОЙ ЕДЕ, представитель Джейми Оливера в Украине, сертифицированный специалист по питанию (Vanderbilt University School of Nursing (USA), партнер Европейской Бизнес Ассоциации. А еще...

By dariya

Leave A Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

[mc4wp_form]

Підтримайте Гайд “Все про ПЛОВ” українською мовою!
Ми створили чудовий україномовний продукт, який допоможе вам завжди готувати плов виключно вдало.

У Гайд я включила:

ПІДТРИМУЙ УКРАЇНСЬКЕ!

Купуй зараз всього лише за 99 грн!