Фаршировані кабачки

Закон цього літа для мене – ще більше овочів!
Саме через це я придумала цю страву. І, чесно кажучи, за швидкістю приготування вона вже б’є всі рекорди: якщо ви маєте готовий фарш, я витрачаю на кабачки 7 хвилин + час на запікання. Ось і все.
До того ж в цій страві є й овочі, й поживне м’ясо, й навіть гарнір.
Знаєте, деякі люди стверджують, що ліниві голубці швидко готуються – тому, власне, вони й ліниві. Я так не вважаю – на них треба витратити майже стільки ж часу, скільки й на звичайні голубці. Інша справа – фаршировані кабачки! До того ж до них я додала італійські трави, що вплинуло на смак.

Рецепт (4 порції):
4 кабачки до 15 см довжиною
400 г фаршу (я використовувала фарш з перепілок, але підійде будь-який і навіть дієтичний з індичого чи курячого філе)
200 г відвареного рису
600 г помідорів
6 зубків часнику
Пучок зеленої цибулі
Пучок базиліку
Сіль за смаком
Чорний перець свіжого помелу за смаком

  1. Зелену цибулю й половину пучку базиліку дрібно нарізати. Змішати з фаршем, рисом, сіллю та перцем.
  2. У блендері подрібнити часник із базиліком, що залишився, та помідорами. Якщо не любите шкірку помідорів, як і я, попередньо занурте томати в окріп й зніміть шкірочку. Підсоліть соус за смаком.
  3. Кабачки розрізати навпіл вдовж. Чайною ложкою дістати насіння. Викласти гірочкою фарш. Скласти кабачки в форму досить щільно, щоб вільного місця навколо них було мінімум. Залити зверху соусом – важливо, щоб густа частина соусу залишилася зверху на кабачках. Запікати страву в духовій шафі 40 хвилин до рум’яної скоринки зверху. За бажанням в кінці присипати сиром і потримати в духовці ще 5 хвилин. Я вирішила посипати зверху гарбузовим насінням. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.