Фасоль з куркумою

Чи знаєте ви, наскільки корисна квасоля? Чому цей продукт обов‘язково повинен бути у вашому раціоні? Причому бажано кожний день – добре, хай це буде не квасоля, а сочевиця, горох або нут, але бобові дуже важливі для нашого здоров‘я.
Бобові – це цінне джерело рослинного білка. При цьому бобові:

  • Зменшують ризик запальних захворювань
  • Очищають організм від токсинів
  • Допомагають працювати нашому мозку
  • Підтримують роботу серця та покращують еластичність судин.

Насправді про бобові можна говорити довго. Важливо одне: щоб бути здоровим, всім в обов‘язковому порядку потрібно їсти бобові. Будь-які.
Моя особиста задача в цьому році – привчити сім‘ю регулярно споживати бобові. Мої, до речі, їх люблять – за стручкову квасолю з сирною крихтою мало не бійка.
Саме цей рецепт гарнийтим, що я додала одразу 2 інгредієнти, які перешкоджають ефекту здуття, тому цю квасолю можна їсти навіть вранці!

Рецепт (2-4 порції):
300 г відвареної квасолі
1 велика цибулина
1 зубчик часнику
1 корінь петрушки
1 ч.ложка куркуми
1 лавровий лист
2 ст.ложки сметани
½ стакана овочевого бульйону або води
1 ст.ложка оливкової олії
Сіль на смак
Пластівці чилі при подачі (за бажанням)

  1. Цибулю нарізати напівкільцями, зубчик часника розчавити. На тертушці натерти корінь петрушки.
  2. Розігріти на пательні олію, додати цибулю та часник і тушкувати на середньому вогні 5 хвилин. Потім додати натертий корінь петрушки, квасолю і лавровий лист. Закрити пательню кришкою і тушкувати все разом 5 хвилин. Потім додати сметану, воду або бульйон, куркуму, сіль на смак, перемішати, знову закрити кришкою і тушкувати 20 хвилин на низькому вогні.
  3. Готову квасолю викласти в тарілку, зверху додайте перець чилі у вигляді пластівців. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.