Часниково-пряна дорада

Дорада — дуже смачна риба, яка щороку стає дедалі популярнішою. І при цьому купити її не проблема. Але як приготувати дораду, щоб гарантовано підкорити всіх її смаком? Для цього достатньо знати мій маринад 🙂
Важливий момент — використовуйте тільки свіжі трави! Сушені трави не відтіняють смак риби так, як свіжі.
І ще. Немає доради — беремо сибаса. Немає сибаса — беремо райдужну форель, немає форелі — беремо судака. Маринад дуже універсальний.

А натхненням для цього рецепту стала одна традиційна страва Словенії. Більше про гастрономічну Словенію читайте ТУТ.

Рецепт:
2 доради загальною вагою близько 600 г
6 зубків часнику
4 ст.ложки оливкової олії
2 гілочки свіжої мяти
6 гілочок свіжого чебрецю
1/2 ч.ложки солі

  1. Часник натерти на дрібній терці, листя мяти та чебрецю нарубити дуже дрібно. Змішати трави, часник, оливкову олію та сіль.
  2. Зробленою сумішшю обмазати рибу ззовні та обовязково зсередини. Важливо використовувати весь маринад до останньої краплі. Залишити рибу маринуватися на 15 хвилин.
  3. Розігріти пательню-гриль. Викласти рибу та смажити її 4-5 хвилин. Потім перегорнути та смажити ще 4-5 хвилин. Риба готова, смачного!

Про автора блога

Добрый день! Меня зовут Дарья, и я - ЭКСПЕРТ ПО БЫСТРОЙ И ВКУСНОЙ ЕДЕ, представитель Джейми Оливера в Украине, сертифицированный специалист по питанию (Vanderbilt University School of Nursing (USA), партнер Европейской Бизнес Ассоциации. А еще...

By dariya

Leave A Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

[mc4wp_form]