Імбирне печиво без борошна та цукру

Я маю нове улюблене печиво! Саме це — імбирне з насиченим цитрусовим смаком, зовсім без борошна та цукру. Таке печиво може стати не тільки прикрасою новорічного столу, а й підійде як перекус або навіть на сніданок до чаю чи кави. Погодьтеся, корисне печиво, яке готується елементарно, — це завжди знахідка! Хоча всі види мого імбирного печива — і лимонно-імбирне, і класичне — готуються легко та просто 🙂
Важлива ремарка з приводу горіхів. Головний горіх для цього печива — мигдаль. Решту горіхів ви можете замінити будь-якими іншими на ваш смак. Уведенням в рецепт іншого горіху можна досягти різного смаку цього печива.

Рецепт (10-12 штук):
2 см кореня імбиру
100 г мигдалю
50 г горіхів кеш’ю
150 г фініків без кісточок
Цедра 1 лимона
Цедра 1 апельсина
1 яйце
10 г розпушувача

  1. Мигдаль та кеш’ю покласти у блендер та змолоти до стану борошна. Якщо будуть залишатися великі шматочки — нестрашно.
  2. Імбир натерти на терці або подрібнити у блендері до стану однорідної пасти. Цедру зняти з лимона та апельсина.
  3. Змішати у блендері горіхове борошно, цедру, імбир та розпушувач. Додати фініки, подрібнити повторно до отримання однорідної маси. Потім додати яйце та вимішати тісто ще раз.
  4. За допомогою ложки для морозива або ж двох столових ложок сформувати кругле печиво. Викласти його на деко на пергаментний папір. Запікати у розігрітій до 180 градусів духовій шафі 15 хвилин. Печиво готове, смачного!

Про автора блога

Добрый день! Меня зовут Дарья, и я - ЭКСПЕРТ ПО БЫСТРОЙ И ВКУСНОЙ ЕДЕ, представитель Джейми Оливера в Украине, сертифицированный специалист по питанию (Vanderbilt University School of Nursing (USA), партнер Европейской Бизнес Ассоциации. А еще...

By dariya

Leave A Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

[mc4wp_form]