Гранола із зеленої гречки

Ось така незвична гранола може з’явитися на вашому столі!
Одразу скажу, що ідея граноли з гречки належить не мені. Її виробляє один відомий бренд, причому на пакованні вказано, що гранола не містить ані цукру, ані меду, та навіть не піддавалась термічній обробці! Я скуштувала — дуже смачно. Коли ви додаєте тепле молоко, ця гранола трохи розмокає та віддає йому свій смак. Але висока ціна — це її мінус.
Домашня гранола завжди виходить дешевше. Це факт. Визнаю, моя гранола не схожа один в один за зовнішнім виглядом на покупний варіант (у мене світліша). Але тут причина в обладнанні. Зрозуміло, що на виробництві використовують професійний дегідратор. Я ж адаптувала рецепт до звичайної духової шафи.

Залишилась зелена гречка? Приготуйте смачне гречотто.

Рецепт:
100 г зеленої гречки
100 г фініків без кісточок
200 мл води (я використовую артезіанську воду «Краплинка»)
50 г гарбузового насіння
50 г мигдалю
50 г інжиру
50 г світлих родзинок
2 краплі ванільної есенції (на бажання)
2 ст.ложки лимонного соку

  1. Зелену гречку промити й замочити у холодній воді на 12-24 години.
  2. Злити воду з гречки, ретельно промити, дати стекти зайвій рідині.
  3. У блендер скласти очищені від кісточок фініки, налити 200 мл чистої води та лимонний сік. Подрібнити на максимальній потужності, щоб маса стала однорідною та без жодного шматочка. Перелити у миску.
  4. Інжир та мигдаль нарізати шматочками. Додати до фінікової маси інжир, мигдаль, гречку, родзинки, гарбузове насіння, ванільну есенцію. Перемішати масу ложкою.
  5. Деко застелити силіконізованим пергаментом. Викласти масу на пергамент, розподіливши рівномірну по дну. Ізвказаної кількості інгредієнтів виходить одне повне деко граноли.
  6. Деко поставити у духову шафу. Закриваючи дверцята, вставте металеву ложку або виделку, щоб духова шафа залишилася трішечки відчиненою. Готувати гранолу 8-12 годин (залежить від вашої духової шафи) при температурі 80-90 °С. Готова гранола легко відділяється від паперу та досить суха на дотик. Я готувала 10 годин при температурі 90 °С. Готовій гранолі дати час на повне охолодження і тільки потім знімати її з пергаменту. Зберігати гранолу у скляній ємності, заливати будь-яким молоком — хоч звичайним, хоч рослинним. Смачного!

Про автора блога

Добрый день! Меня зовут Дарья, и я - ЭКСПЕРТ ПО БЫСТРОЙ И ВКУСНОЙ ЕДЕ, представитель Джейми Оливера в Украине, сертифицированный специалист по питанию (Vanderbilt University School of Nursing (USA), партнер Европейской Бизнес Ассоциации. А еще...

By dariya

Leave A Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

[mc4wp_form]