Холодний банановий лате

Я рятуюсь цим напоєм усе літо. Але тільки зараз публікую рецепт лате, адже з ним у нас були пригоди 🙂
Ось, здається, ну що за пригоди з якимось там рецептом? Але насправді спочатку я експериментувала з пропорціями, адже в одній з кавярень я спробувала ідеальний ice latte і хотіла зробити саме такий! По-друге,
двічі я пила вже готову каву до зйомки ну дуже вже смачно виходило:) До речі, мій син, коли побачив, з якою насолодою я п’ю каву, теж захотів скуштувати — і закохався в цей напій. Я відтягувала момент знайомства з кавою до 13 років, розуміючи, що коли дитина живе з кавовими фанатами, цей момент все одно настане. То нехай краще це буде найсмачніший банановий лате, ніж напій незрозумілого походження з автомата. Щодо цукру, то я не додаю його — на наш смак, бананової солодкості достатньо. Якщо вам її бракуватиме, раджу приділити більше часу на вибір бананів: купіть перезрілі та мякі, але цукор не додавайте.
Важливе зауваження: якщо маєте кавоварку, використовуйте для цього напою не еспресо, а американо. Ну а в рецепті я опишу варіант зі звичайною заварною кавою, яка скоріше за все є в кожному будинку. І жодної розчинної кави, гаразд?

Любите каву? Скуштуйте ще й гарбузовий лате!

Рецепт (2 порціі):
1 ст.ложка заварної кави
300 мл води нейтрального смаку (я використовую воду «Краплинка»  і недорого, і з правильним pH, і артезіанська)
300 мл молока
2 невеликі, але солодкі банани
Лід

  1. Каву заварити окропом. Дати повністю охолонути, потім процідити через сито.
  2. У блендер налити каву, додати молоко, очищені банани та лід. Збити до утворення однорідної маси та невеликої пінки. Пити одразу ж зі шматочком пирога. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.