Інжир з карамелізованою цибулею

Ось таке оригінальне поєднання: грінки з багету, карамелізована цибуля, витриманий сир та свіжий інжир.
Чесно кажучи, цих грінок не стало рівно за 5 хвилин – ну дуже вже смачно!
До речі, карамелізовану цибулю можна приготувати і просто так, без інжиру. Достатньо грінок з будь-якого хліба – дуже раджу попробувати з солодовим – плюс смачний сир. А якщо до всього цього у вас знайдеться пляшечка червоного сухого вина, то з‘явиться повне відчуття романтичної вечері! І хай вас не бентежить цибуля – ніякого запаху не буде!

Хочете дізнатись про українські вина? Прочитайте статтю про українські вина, які варто спробувати.

Рецепт:
1/2 багету
6 шт інжиру
50 г витриманого сиру, наприклад, пармезану або пеккоріно
500 г фіолетової цибулі
1 ст.ложка бальзамічного оцту
2 ст.ложки оливкової олії
1 ч.ложка цукру, краще коричневого
Дрібка солі

  1. Багет нарізати скибочками товщиною 1 см. Викласти їх на деко і запікати у розігрітій до 180 градусів духовій шафі 10 хвилин.
  2. Цибулю нарізати четверть кільцями. Розігріти сковороду з оливковою олією. Додати цибулю і тушкувати її на середньому вогні, постійно помішуючи. Обов‘язково накривайте сковороду кришкою – цибуля не повинна смажитися. Процес тушкування займе приблизно 20-30 хвилин. Коли цибуля стане м‘якою і в ній не залишиться гостроти. Додати бальзамічний оцет, цукор та сіль, перемішати і тушкувати ще 5 хвилин.
  3. Інжир нарізати на 4 частини. Сир – невеликими шматочками.
  4. На грінку викласти столову ложку карамелізованої цибулі, пару шматочків сиру та шматочок інжиру. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.