Карасики без кісточок

5 хвилин підготовки, а потім просто приготування без вашої участі. І при цьому кісточки з карасиків зникнуть!
Так, після цього рецепту можна полюбити річкову рибу. Я попередила 🙂
Карась насправді одна з найсмачніших річкових риб. Справа в тому, що він солодкий. Але через велику кількість дрібних та гострих кісточок більшість із вас відмовляються від цієї риби. Філірувати карасиків — справа невдячна та й непотрібна. А ось готувати їх так, щоб кісточки стали частиною м’яса, можна і потрібно! І зробити це просто — у духовій шафі за низьких температур.
Я готувала карасиків уночі. Поставила й пішла спати. Вранці все було готово, а їли ми їх на обід, вже охолодженими — особисто мені так смачніше (люблю холодну рибу).

А, може, хочете приготувати ребра карпа? Або хека у томатному соусі?

Рецепт:
1 кг карасиків
1 морква середнього розміру
1 велика цибулина
1 ч.ложка чорного перцю свіжого помелу
1 ч.ложка лимонної цедри
1 ч.ложка хмелі-сунелі
3 лаврових листа
5-10 горошин духмяного перцю
Сіль на смак

  1. Нарізати цибулю напівкільцями, а моркву — напівкружальцями. Додати сіль, перець та лимонну цедру. Перемішати всі інгредієнти та викласти на дно казана.
  2. На карасиках зробити діагональні надрізи перпендикулярно реберним кісткам. Достатньо зробити 3-5 надрізів з кожного боку.
  3. Викласти карасиків на овочеву подушку. Налити воду до рівня, щоб були повністю покриті овочі. Карасиків посипати хмелі-сунелі, посолити, у розрізи вставити лаврові листочки і горошини духмяного перцю. Накрити казанок кришкою та поставити у духову шафу на 8 годин за температури 120 градусів. Готових карасиків подавати разом з овочами. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.