Курка з зеленими овочами

Знову буду ділитися своїми секретами 🙂 на цей раз поговоримо про те, як смажити курку без олії, але щоб виглядала вона смачно!
Я дуже не люблю готувати курку до такої ступені, щоб на ній утворювалась коричнева скоринка. Всі ми знаємо, що це вкрай шкідливо. Але – чого гріха таїти – дуже апетитно! Тому останнім часом я вдаюся до такої хитрості: розігріваю сковорідку з товстим дном (не забудьте подивитися відео і прочитати статтю про вибір пательні, для цього рецепту правильна пательня має величезне значення), додаю ½ чайні ложки оливкової олії і викладаю шматочки курки. Коли просто схопиться скоринка, перевертаю і додаю спеції, які забарвлюють курку в приємний жовтий колір. Виглядає птиця набагато апетитніше, а засмажки немає!
І ще один момент. Для цього рецепту я використала заморожені овочі: молодий горошок, стручкову квасолю і брокколі. При цьому я додала всі частини брокколі, включаючи качан, а не тільки суцвіття. З’їдено було все до останнього овочевого шматочка!

Рецепт (6 порцій):
1 кг курячих гомілок, бедер, крилець або їх мікс
0,5 кг різноманітних зелених овочів: у мене горошок, стручкова квасоля і брокколі
1 шт ріпчастої цибулі
3 зубчики часнику
2 ст.ложки несолодкого густого йогурту
1 ч.ложка куркуми
1 ч.ложка карі
½ ч.ложки білого перцю свіжого помолу
½ ч.ложки оливкової олії
Сіль на смак

  1. Розігріти сковороду с ½ ч.ложки оливкової олії – просто щоб змастити дно пательні. Потім викласти вимиті та обсушені шматки курки шкірою вниз. Як тільки шкірка схопиться, одразу ж перевернути курку, зменшити вогонь на половину і накрити кришкою.
  2. Цибулю нарізати напівкільцями, часник просто очистити. Викласти і цибулю, і часник рівномірно на курку, зверху присипати спеціями, та, не перемішуючи, знову закрити кришкою. Тушкувати курку 30 хвилин без додавання води. Цибуля пустить свій сік і цього буде достатньо для приготування смачної страви. Але кришку відкривати не потрібно.
  3. Додати до курки йогурт, сіль та перець і перемішати. На курку викласти всі заморожені овочі і знову накрити пательню кришкою. Тушкувати курку до тих пір, поки овочі не розморозяться, а потім ще 5 хвилин. Готову страву перемішайте і подавайте на стіл – гарнір тут зайвий, а от салат з мікрогріном – чудове доповнення! Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.