Лазанья з курячим рагу

Я дуже рада, що створила цей рецепт лазаньї. І хочу поділитися не тільки самим рецептом, але і тим, як можна привчити дітей до правильної, смачної і корисної їжі.
Лазанью готувати непросто: потрібно замісити тісто, обов‘язково на борошні з твердих сортів пшениці і яйцях, розкатати його, при цьому паралельно необхідно готувати соус і, часто не один – для класичної лазаньї їх потрібно одразу два! Але у цьому рецепті тільки один, ще й простий соус!
Тому останні декілька років лазанью готують мої діти 🙂 не від початку до кінця, звичайно, але пасту розкачують саме вони. Як у мене організований цей процес: я готую тісто й соус, натираю сир. Далі віддаю все дітям. Вони повинні розкачати пласти тіста для лазаньї (у мене є спеціальна машинка, але можна і без неї) і скласти шари в форму. Залишилося тільки запекти цю приголомшливу страву і швидко з‘їсти!!!

Рецепт:
300 г листів для лазаньї – домашнього приготування або куплених в магазині (їх може знадобитися трохи більше, біля 400 г)
700 г / 2 крупних філе курки, краще домашньої (без шкіри)
1 велика цибуля-порей
1 ріпчаста цибулина
2 великих моркви
2 зубчика часнику
5 помідорів / 500 мл томатного соку
5 гілочок орегано / 2 ч.ложки сушеного орегано
30 г вершкового масла
3 ст.ложки + 1 ст.ложка оливкової олії
300 г витриманого сиру – я використала пармезан
Сіль та перець на смак

  1. Куряче філе, ріпчасту цибулю, моркву і часник нарізати дрібними кубиками. Білу частину цибулі-порей – напівкільцями. Якщо використовуєте помідори, ошпарити їх, зняти шкіру і подрібнити блендером до однорідності. Сир натерти на дрібній терці.
  2. На глибокій сковороді нагріти вершкове масло і оливкову олію. Додати листочки орегано (або сушений орегано), обидва види цибулі і часник. Спассерувати на середньому вогні до прозорості цибулі, потім додати моркву і курку. Коли курячі шматочки побіліють, додати томатну масу або сік, посолити, поперчити, накрити кришкою і тушкувати на дуже маленькому вогні 40-60 хвилин.
  3. Скласти лазанью: на дно прямокутної або квадратної форми налити 1 ст.ложку оливкової олї і 2 ст.ложки соусу (тільки соусу, без шматочків курки та овочів). Розрівняти рівномірно соус з олією по дну. Далі викладаємо шари, що залишилися в такій послідовності: листи пасти – соус – трохи сиру (2-3 ст.ложки). Зі вказаної кількості продуктів у вас вийде 3-4 шари, в залежності від розмірів форми. Зверху рясно присипати лазанью сиром, що залишився.
  4. Лазанью необхідно запікати 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовій шафі. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.