Лимонний пай з меренгою

Готувати за вашими рецептами так само приємно, як коли ви залишаєте свої відгуки на мої рецепти. Сьогодні я ділюсь з вами рецептом Оксани Присяжнюк – це вже друга страва після салату з курячими сердечками, яку я готую за її рецептом.
Я часто згадую про те, що мої найулюбленіші десертні поєднання – це декілька різноманітних смаків в одній страві. Кисле та солодке, солодке та гірке або взагалі кисло-солодко-гірке. Просто солодкий (а ще гірше – приторно солодкий) десерт мені не здається смачним. Мабуть тому, я спокійно відношуся до смаку класичного мурашнику і зовсім не люблю згущене молоко.
Тому коли Оксана запропонувала рецепт лимонного паю, я одразу зрозуміла, що це ВОНО! Десерт, який точно сподобається і мені, і моїй сім‘ї 🙂

Рецепт (форма діаметром 24 см):

Лимонний крем:
Цедра 2-х лимонів
Сік 2-х лимонів
3 жовтки великих яєць або 4 жовтки невеликих яєць
200 г цукру (у мене – еритритол)
3 ст.ложки з верхом крохмалю (у мене – кукурудзяний)
350 + 50 мл води

Тісто кокосове безглютенове (замість класичного):
100 г вівсяних безглютенових пластівців
100 г кокосового борошна
100 г кокосової олії
100 мл холодної води
1 яйце
Дрібка солі

Меренга:
3 білки великих яєць або 4 білки невеликих яєць
100 г цукрової пудри
Дрібка солі

 

  1. Зняти лимонну цедру за допомогою мілкої тертушки. Вичавити лимонний сік.
  2. Яєчні жовтки з цукром збити міксером або Термоміксом до збільшення в об‘ємі у 2 рази. Крохмаль розвести у 50 мл теплої води. Додати до жовтків разом з лимонним соком, цедрою та водою, що залишилася. Перелити масу в каструлю (якщо у вас Термомікс – готуйте крем 7 хвилин у ньому ж, використовуйте насадку метелик та мішайте на швидкості 2, температура 98) та варіть на середньому вогні, постійно помішуючи віничком, до загустіння. Потім зніміть крем з вогню і дайте повністю охолонути.
  3. Для тіста змішайте у комбайні всі інгредієнти крім води. І тільки наприкінці додайте воду. Тісто не буде гладким, навпаки, буде схоже на липку крихту. Викладіть його на дно й борти роз‘ємної форми для випічки, притискайте пальцями, формуючи цілісний корж.
  4. Корж випікати 15 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовій шафі.
  5. Збити міксером або Термоміксом білки з цукровою пудрою та дрібкою солі до пружних піків.
  6. На корж викласти та розрівняти лимонну масу, зверху – меренгу рівним шаром. Повернути пай в духову шафу на 30 хвилин, температура 160 градусів. Готовий пиріг повністю охолодити і тільки потім розрізати. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.