Сочевичний вершковий суп

За смаком дуже схожий на класичний гороховий суп, але готувати його в рази легше. Саме тому вирішила поділитися з вами цим рецептом.
В мене є показник смаку страви. Якщо його готую страву 2 рази підряд – все, це успіх! Ось цей суп я вже готувала двічі. Причому другий раз – подвійну порцію. І навіть на другий раз ми ледве встигли відкласти тарілку супу, щоб зробити фотографію.
Окремо про сочевицю. Багато хто вважає, що головний харчовий запас – це гречка. Ні, голавний запас – це сочевиця. По-перше, у сочевиці набагато рідше з’являється харчова моль. По-друге, із сочевиці окрім супу й гарніру можна приготувати ще й салат, й соус, й основну страву. І це ще не все – сочевицю можна пророщувати та використовувати як мігрогрін. Так що сочевиця втграє в гречки, як мінімум в моїх очах 🙂

Рецепт:
200 г червоної сочевиці
1 л будь-якого бульйону з м’ясом/куркою
500 г картоплі
150 г моркви / 1 велика морква
100 г / 1 цибулина
3 зубка часнику
200 мл вершків жирністю 10%
½ ч.ложка куркуми
3 ст.ложки оливкової олії
½ пучка кріпу
Сіль за смаком

  1. Натерти на тертушці моркву, цибулю та часник нарізати кубиком. Розігріти пательню з оливковою олією на середньому вогні, додати овочі одночасно, пасерувати до прозорості цибулі.
  2. В каструлю налити бульйон без м’яса, ще 1 літр води, додати овочі, посолити. Довести до кипіння. В цей час очистити всю картоплю та нарізати кубиком. Коли бульон закипить, додати миту сочевицю й половину картоплі. Варити до готовності овочів. Потім подрібнити блендером до стану пюре. Додати м’ясо з бульйону, картоплю, що залишилась, і куркуму. Варити ще 20 хвилин до готовності картоплі. Додати вершки та подрібнений кріп, довести до появи перших ознак кипіння й зразу зняти з вогня. Розлити суп по тарілках. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.