Макове молоко та маковий пиріг

Мій експеримент з приготування макового молока призвів до того, що я ще й пиріг приготувала 🙂 А все тому, що не хотіла викидати макову макуху. Тому врахуйте, що ці дві страви можна приготувати тільки разом! Просто купити мак та використати для пирога не вийде!


Декілька слів про те, чому я наважилась на такий експеримент, як макове молоко. Справа в тому, що мені з донькою не подобається рослинне молоко. Ось несмачне воно для нас та й все! І якби то було просто моє бажання вживате рослинне, так ні – донька на дієті, а я її підтримую не тільки морально, але й таким самим харчуванням. Правда каву досі п’ю зі звичайним молоком 🙂 не можу, та й все!
А пиріг вийшов цікавим – в ньому немає ані борошна, ані казеїну (це зрозуміло), ані білого цукру. Для соковитості я додала сливи, але впевнена, що не менш смачно буде і з яблуками, і з грушами (тоді взагалі додатково цукор не додавайте у тісто), і з абрикосами, і навіть з ягодами – наприклад, з малиною.

Хочете макову випічку з борошном? Вам СЮДИ, також дуже смачний десерт! 

Рецепт макового молока:
200 г мака
500 мл води “Краплинка”
5 фиников

Рецепт макового пирога:
5 яиц
150 г макової макухи
1 банан
5 фіників
50 г кокосового цукру
50 г кокосової олії кімнатної температури
2 ч.ложки розпушувача
Дрібка солі
10 слив

  1. Мак залити водою на декілька годин. Після цього подрібнити разом з фініками без кісточок за допомогою найпотужнішого блендеру. Я подрібнюю в Термоміксі 1 хвилину на найбільшій потужності. Далі процідити молоко через 2 слої марлі. Ретельно віджати. Молоко зберігати в холодильнику до 48 годин, перед споживанням збовтати.
  2. Яйця, сіль, банан, фіники та цукор скласти до блендеру. Подрібнювати до однорідного стану (в Термоміксі 20 сек на швидкості 6). Додати олію, макову макуху та розпушувач. Знову подрібнити на такому ж режимі. Тісто має стати консистенції сметани.
  3. Тісто вилити до змазаної кокосовою олією форми. Зверху викласти половинки слив. Запікати 30-40 хвилин у нагрітій до 180 градусів духовій шафі до готовності. Смачно й в теплому, й в охолодженому вигляді. Смачного!

Про автора блога

Добрый день! Меня зовут Дарья, и я - ЭКСПЕРТ ПО БЫСТРОЙ И ВКУСНОЙ ЕДЕ, представитель Джейми Оливера в Украине, сертифицированный специалист по питанию (Vanderbilt University School of Nursing (USA), партнер Европейской Бизнес Ассоциации. А еще...

By dariya

Напишіть відгук

[mc4wp_form]