Мандаринові безглютенові мафіни

Мій ще один рецепт без глютену. В цей раз – мафінів! Скажу чесно, з першого разу мої мафіни не вийшли ідеальними. На це було дві причини: забагато цукру та неправильно обрана форма для випічки – просто я вирішила приготувати один великий кекс. Можливо, все було б гарно, але вся випічка без глютену завжди більш крихка, ніж звичайна. Й під час розрізання великого кексу на шматочки крихт було більше, ніж мені б цього хотілося.
Тому я настійливо рекомендую пекти за цим рецептом саме мафіни або ж капкейки.

Любите кокосове печиво? А безглютенове? Перевірений рецепт ТУТ.

Рецепт (10 мафінів):
3 великих яйця
100 г кокосового цукру
200 г очищеного мандарину (це біля 2-х штук) + 2 мандарина
100 г кокосової олії
60 г кокосового борошна
40 г рисового борошна
2 ч.ложки розпушувача
Дрібка солі

  1. Збити вінчиком яйця з кокосовим цукром та дрібкою солі. 200 г мандаринів збити блендером до однородної маси. Змішати з яєчно-цукровою сумішшю. Додати розтоплену кокосову олію, рисове та кокосове борошно, а також розпушувач. Ретельно вимішати.
  2. Якщо використовуєте Термомікс, тоді додати яйця, цукор  та сіль й подрібнити 6 секунд на швидкості 6. Додати 200 г мандаринів, пробити 7 секунд на швидкості 8. Потім – всі інші інгредієнти, на режимі Тісто замішати 30 секунд.
  3. 2 мандаринки очистити від шкірки й розібрати часточки.
  4. На дно форми для мафінів викласти по одній мандариновій часточці, потім – тісто, а зверху – ще одна часточка. Запікати у духовій шафі 20 хвилин за температури 185 градусів до рум’яної скоринки. Смачного!

Про автора блога

Добрый день! Меня зовут Дарья, и я - ЭКСПЕРТ ПО БЫСТРОЙ И ВКУСНОЙ ЕДЕ, представитель Джейми Оливера в Украине, сертифицированный специалист по питанию (Vanderbilt University School of Nursing (USA), партнер Европейской Бизнес Ассоциации. А еще...

By dariya

Leave A Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

[mc4wp_form]