Мочі (рисові тістечка) з полуницею і домашньою нутеллою

Знали б ви, як непросто дався мені цей рецепт  🙂
Почну з того, що я дуже люблю мочі (або скоріш моті – наче саме так правильно вимовляти) – японські рисові тістечка. Я їх куштувала зі всіма можливими начинками та чудово знаю їхній смак. До речі, якщо цей рецепт стане популярним, я навчу вас готувати мочі з іншими начинками, та й тісто зроблю кольоровим, але сьогодні не про це. Так ось, мочі – десерт дуже недешевий, але при цьому ви легко з’їсте 3 тістечка й буде мало. Більш того, чим більше я виховую в собі помірне споживання цукру, тим більше куплені мочі здаються мені занадто солодкими. Власне, зміст моєї розповіді в тому, що настав момент готувати мочі самостійно.
Головне в мочі – приготувати тісто. Всі пропорції з Інтернету мені не сподобались, тому я вирішила знайти свою ідеальну пропорцію інгредієнтів для тіста. Вийшло це в мене аж з 4-го разу. Проте саме так, як я хотіла – і за текстурою, й за смаком. 

Не забувайте, що в інші сезони полуницю можна замінити бананом. З чистою нутелою без фруктів мені сподобалося менше. І дітям теж 🙂

Рецепт (10-15 мочі):
Для тіста:
200 г рисового борошна
230 г води, я надаю перевагу воді «Краплинка»
80 г цукрової пудри
Крохмаль для розкочування тіста

Для домашньої нутелли:
100 г чорного шоколаду
100 г фундуку
70 мл вершків 18% жиру

Свіжа полуниця (не використовуйте занадто спілу!)

  1. У блендері подрібнити горіхи до крихти. Шоколад розтопити в кастрюлі на низькому вогні разом з вершками. Коли маса стане однорідна, додати горіхи та перемішати. Викласти в тарілку та дати охолонути в холодильнику.
  2. У металевій мисці змішати рисове борошно з цукровою пудрою та водою до однорідної маси. Затягнути харчовою плівкою. Поставити на водяну баню на 15 хвилин. Зняти й перемішати, тісто має бути без грудочок, трохи липким, ні в якому випадку не рідким. Дайте тісту охолонути.
  3. Полуницю нарізати товщиною 8-10 мм.
  4. Поверхню присипати крохмалем. Викласти тісто, присипати крохмалем зверху. Скалкою розкачати в пласт товщиною 0,5 см. Відрізати шматочок розміром 5*5 см (можна й більше, це не принципово), покласти в середину шматочок полуниці, чайну ложку домашньої нутелли та заліпити краї мочі, формуючи трохи приплюснутий зверху шар. Готовим мочі краще дати час охолонути (або навіть заморозити). Смачного!

Про автора блога

Добрый день! Меня зовут Дарья, и я - ЭКСПЕРТ ПО БЫСТРОЙ И ВКУСНОЙ ЕДЕ, представитель Джейми Оливера в Украине, сертифицированный специалист по питанию (Vanderbilt University School of Nursing (USA), партнер Европейской Бизнес Ассоциации. А еще...

By dariya

Напишіть відгук

[mc4wp_form]