Новорічна випічка “Ялиночки”

Навіщо купувати новорічну ялинку, якщо можна її приготувати?
Так-так, сьогодні дуже цікавий і новорічний рецепт – ми готуємо їстівні ялиночки!
Є декілька причин, чому мені подобається ця страва:

  • Це оригінально
  • Це святково
  • Ялиночки можна приготувати разом з дітьми (до речі, нещодавно відбувся дитячий різдвяний майстер-клас, на якому ми готували ялиночки – дітям дуже сподобався і процес, і результат)
  • У цій страві можна проявити свою креативність і зробити ялиночку будь-якого розміру і виду, та й прикрасити її можна по-різному
  • Це вдвічі креативна страва, адже для начинки можна використати той вид песто, який вам більше подобається або який встигаєте приготувати (так-так, можна купити в магазині, а можна приготувати самостійно з петрушки, м’яти чи базиліку)

Дуже раджу порадувати сім‘ю цими ялиночками, впевнена, що сподобається всім!!!

Рецепт:
260 г пшеничного борошна вищого гатунку
200 г вершкового масла
½ стакану холодної води
Велика дрібка солі
Дрібка цукру
Борошно для розкачування тіста
200-300 г песто (із базилику, петрушки або м‘яти)
Декілька шматочків улюбленого твердого сиру
Помідори черрі
200 г міні моцарелли

  1. Замісити тісто: в комбайні змішати масло, борошно, сіль та цукор. Вимішати до масляної крихти. Додати воду: спочатку ⅓ стакана і знову мішати тісто. Якщо воно почне формуватися в комок, більше води не додавайте. Якщо як і раніше залишається крихтою – влийте воду, що залишилася.
  2. З готового тіста сформувати шар, завернути у харчову плівку і покласти в холодильник мінімум на 1 годину. Тісто можна залишати в холодильнику до 2-х діб і навіть заморожувати про запас.
  3. Розкатати тісто в пласт товщиною 2-3 мм. За допомоги вирізаної з паперу форми ялиночки (дивіться відео, там все дуже наочно) нарізати з тіста парну кількість ялиночок. Викласти половину ялинок на деко, змастити їх песто. Зверху покласти ялинки, що залишилися. Зробити надрізи та сформувати гілочки, як показано у відео. Запікати ялиночки 15 хвилин у розігрітій до 190 градусів духовій шафі.
  4. Для прикрашання використовуйте зірочки, вирізані з твердого сиру та нарізані на кружочки помідори черрі та міні моцареллу. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.