Панкейки з куркою, грибами та секретом

Чому ця ідея не прийшла мені в голову першій?
Саме це питання я задавала собі після того, як відвідала один з київських ресторанів.
Для меня ресторан – завжди натхнення! Тому, повернувшись додому, захотілося готувати. Трохи експериментів – і найсмачніші панкейки з куркою, грибами та баклажанами (так, це і є мій секретний інгредієнт, який я додала до страви) готові!!!
Для великої сім‘ї рекомендую одразу готувати подвійну порцію, хоча страва дуже поживна 🙂

Рецепт:
Для панкейків:
1 стакан кефіру жирністю 2,5%
30 г вершкового масла
1 яйце
2 ст.ложки з гіркою борошна
1 ст.ложка цукру
1 ч.ложка солі
1 ч.ложка соди
Рослинна олія для смаження

Для начинки:
1 куряче філе (вага біля 300 г)
1 цибулина
200 г печериць
1 баклажан середнього розміру
100 мл вершків жирністю 20%
Дрібка мускатного горіха
Дрібка чорного перцю свіжого помолу
Сіль на смак
1 ст.ложка рослинної олії для смаження

Твердий сир для прикрашання (у мене – пармезан)

  1. Нагріти пательню з олією, додати крупно нарізану цибулю і обсмажити її 2-3 хвилини. Зменшити вогонь до середнього, додати нарізане великими кубиками куряче філе, обсмажити хвилину разом з цибулею, накрити пательню кришкою і тушкувати 5-8 хвилин.
  2. Баклажан очистити від шкірки і нарізати великим кубиком. Печериці – на 4 частини. Відкрити кришку пательні, зверху висипати печериці і баклажан, посолити і, не перемішуючи, закрити пательню кришкою. Тушкувати 5-8 хвилин.
  3. Відкрити кришку, перемішати і смажити до моменту, коли випарується вся рідина. Додати вершки, перець і мускатний горіх, перемішати, та, коли вершки нагріються до появи першої бульбашки, одразу вимкнути. Начинка готова.
  4. Вершкове масло для панкейків розтопити. Змішати його з кефіром, яйцем, сіллю та цукром. Борошно перемішати з содою. Додати суху частину тіста в рідку і перемішати віничком.
    Нагріти маленьку пательню (діаметром 14-16 см), змастити рослинною олією і вилити 1 ополоник тіста. Підсмажити млинець з 2-х сторін. У мене вийшли 6 млинців.
  5. Панкейк викласти на тарілку, на половину покласти 2-3 ст.ложки начинки. За бажанням посипте панкейк сиром. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.