Паштет із чорносливом

Давайте одразу.
Паштет тільки для тих, хто любить чорнослив! Тому що я додала достатньо багато цього сухофрукту, й зробила це спеціально, щоб смак печінки був менш відчутним.
Далі. Нам підійде тільки печінка птиці. Ідеально качки або ж індички. Але й із курячої також буде смачно. Яловичу печінку не беремо для яловичої печінки я маю чудовий сімейний рецепт паштету.
Готується цей паштет дуже просто, порція невелика саме щоб спробувати та зрозуміти, чи подобається вам поєднання печінки з чорносливом.

Рецепт:
300 г печінки качки або індички
150 г моркви
100 г ріпчастої цибулі
3 гілочки свіжого чебрецю (тільки свіжого, сушений не підійде. Якщо немає свіжого — не використовуємо чебрець)
30 г вершкового масла
3 ст.ложки оливкової олії
50 г чорносливу
Сіль на смак
Чорний перець на смак

  1. Цибулю та моркву очистити та нарізати кубиками приблизно 1*1 см. Розігріти пательню з оливковою олією, додати овочі та гілочки чебрецю (листя знімати не потрібно), зменшити вогонь до низького та тушкувати овочі при закритій кришці 15 хвилин, помішуючи, щоб не пригоріли. Овочі мають стати м’якими.
  2. Відкрити кришку, дістати та викинути гілочки чебрецю. Додати вершкове масло та печінку, закрити пательню кришкою та тушкувати все разом ще 10 хвилин. У кінці посолити та додати чорний перець.
  3. Чорнослив нарізати дуже дрібно (я подрібнюю у Термоміксі 2 секунди на режимі «Турбо»).
  4. У м’ясорубці або блендері подрібнити печінку з овочами та всією олією. Додати чорнослив, перемішати. Перекласти паштет у форму та обов’язково охолодити перед подачею. Смачного!

Про автора блога

Добрый день! Меня зовут Дарья, и я - ЭКСПЕРТ ПО БЫСТРОЙ И ВКУСНОЙ ЕДЕ, представитель Джейми Оливера в Украине, сертифицированный специалист по питанию (Vanderbilt University School of Nursing (USA), партнер Европейской Бизнес Ассоциации. А еще...

By dariya

Leave A Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

[mc4wp_form]