Паста з вонголє

Я спитала вас у своєму Facebook, чи треба писати цей рецепт. Честно говорячи, з моменту початку цього опитування, я одразу вирішила, що якщо цей рецепт буде потрібен хоча б 40% моїх підписників, я напишу його. Більшості мені було не потрібно.
Яке ж було моє здивування, коли майже 70% моїх підписників проголосували ЗА цей рецепт! Це означає, що вонголє – вже знайомий більшості молюск, ви не боїтесь експериментувати та скоріш за все вже куштували вонголє.
Є один класичний рецепт пасти з вонголє – але він з перцем чилі. Я ж готую і для дітей, а значить перець чилі додавати не можу. А через це мені прийшлося повністю переробити соус.
Хочу звернути вашу увагу: пропорції в рецепті з розрахунку на 6 дорослих! Справа в тому, що зазвичай вонголє продається кілограмами. А оскільки морепродукти треба готувати та куштувати свіжими, я пропоную приготувати дуууже багато пасти з вонголє 🙂 А не зберігати вонголє, чекаючи зручного випадку. Якщо ви купили менше молюсків – чудово, просто зменшуйте кількість інгредієнтів.

Любите морепродукти? Читайте рецепт смачнючого салату з восьминігом та апельсином.

Рецепт (6 великих порцій):
800 г пасти (в мене класична для Лігурії паста трофі, але можно брати спагеті)
1 кг вонголє в мушлях
1 фенхель (250 г)
1 велика цибулина (300 г)
1 головка часнику
1 ч.ложка сушеного орегано
500 г томатної пасати або томатного соку (тільки домашнього, можна ошпарити 600 г томатів, зняти шкірочку та подрібнити)
2 ст.ложки оливкової олії
Сіль та чорний перець свіжого помолу за смаком
100 г сиру грано падано для подачі

  1. Нарубити максимально дрібно фенхель, очищені часник та цибулю.
  2. На оливковій олії на середньому вогні пасерувати фенхель, цибулю та часник, одразу додаючи орегано. Коли овочі стануть м’якими, додати сіль, перець, томатну пасату та 100 мл води. Тушкувати соус 10 хвилин на низькому вогні. Перевірити на сіль. Потім додати вонголє, перемішати з соусом та накрити кришкою. Готувати 5 хвилин – всі мушлі мають відкритися. Це ознака їх свіжості.
  3. Під час приготування соусу, нагріти в найбільшій каструлі підсолену воду та відварити пасту до стану al dente.
  4. Соус з вонголє змішати з готово пастою. Подавати з сиром грано падано. Смачного!

 

Про автора блога

Добрый день! Меня зовут Дарья, и я - ЭКСПЕРТ ПО БЫСТРОЙ И ВКУСНОЙ ЕДЕ, представитель Джейми Оливера в Украине, сертифицированный специалист по питанию (Vanderbilt University School of Nursing (USA), партнер Европейской Бизнес Ассоциации. А еще...

By dariya

Leave A Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

[mc4wp_form]