Швидкий сливовий пиріг

Слива – той фрукт, який в пирогах стає просто вибухом смаку! Вона і в міру солодка, і при цьому кислувата. До сливи прекрасно підходять як базові спеції (кориця, ваніль, мускатний горіх), так і більш складні – наприклад, гвоздика та аніс.
А ще слива поєднується з молочним кремом, як в цьому рецепті відкритого пирога, або з кисломолочним сиром, як в рецепті пудингу.
Пиріг, про який я розкажу сьогодні, – це перероблений за моїм смаком рецепт відомого сливового пирога, який одного разу надрукували в газеті New York Times. Він став настільки популярним серед американських господинь, що його безліч разів передруковували.
Я ж вирішила, що в оригінальній версії ну вже занадто багато цукру. За зменшенням цукру потягнулися й інші невеликі зміни. Але час приготування та простота залишились як і раніше!

Рецепт (із розрахунку на форму для випічки 24-26 см):
400 г неочищеної сливи
50 г пшеничного борошна вищого гатунку
70 г цільнозернового борошна
100 г цукру
120 г холодного вершкового масла
2 яйця
1 ст.ложка коричневого цукру
2 ч.ложки кориці
1 ч.ложка розпушувачу
Дрібка солі
Кориця для посипки (для тих, хто любить корицю)
М‘ята для прикрашання

  1. Вершкове масло нарізати кубиками. Додати цукор. Подрібнити в блендері до утворення крихти (або подрібнити ножем). Додати яйця та сіль, перемішати. Далі поступово додавати просіяне борошно та розпушувач. Для вимішування тіста використовувати блендер або віничок.
  2. Сливи розрізати навпіл і очистити від кісточки.
  3. Форму для випічки змастити вершковим маслом. Коричневий цукор змішати з корицею та обсипати дно та боки форми цією сумішшю.
  4. Тісто вилити у форму, розрівняти. Зверху по коло викласти сливу розрізом вверх, злегка вдавлюючи кожну половинку в тісто. Випікати пиріг 30-40 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовій шафі. Готовий пиріг можна їсти і теплим, і холодним. Теплим смачно з морозивом 🙂 перед подачею за бажанням присипати корицею та прикрасити м‘ятою. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.