Пісочне печиво зі сливами

Випічка, яку я люблю:

  • За 5 хвилин
  • Тісто, яке не потрібно розкачувати
  • Тілько прості інгредієнти
  • Не потрібно форм для вирізання красивих кружечків
  • Приходить розуміння, що купити в магазині довше, ніж випікти 🙂

І коли ви читатимете рецепт, не дивуйтесь кількості цукру.
Так, настільки мало, це не помилка.
Я з самого початку хотіла додати більше цукру, присипати їм сливи. Але забула…
Але знаєте, мені цукру вистачило! І не тільки мені, але й дітям! Тому раджу не збільшувати кількість цукру. Спробуйте так – зрештою, зможете додати на наступний раз.

Шукаєте більше простих рецептів? Подивіться рецепт схожого пісочного печива.

Рецепт (20 штук печива на 1 деко):
100 г волоських горіхів
100 г замороженого вершково масла
50 г цільнозернового борошна
150 г пшеничного борошна в/с
25 г коричневого цукру
1 яєчний жовток
Дрібка солі
10 слив сорту угорка

  1. Горіхи скласти у блендер та подрібнити якнайдрібніше.
  2. У блендер додати заморожене масло, нарізане невеликими кубиками, сіль та цукор. Подрібнити до крихти. Додати все борошно, жовток й знову подрібнити блендером, поки тісто не почне формуватися у комок.
  3. Тісто, яке ви зробили, викласти на харчову плівку. Сформувати ковбаску діаметром 4-5 см. Я це роблю безпосередньо у плівці. Покласти у холодильник на 2-3 години.
  4. Деко застелити пергаментом. Розкрити харчову плівку, нарізати тісто кружальцями товщиною 0,5-0,7 мм. Викласти на деко.
  5. Сливи розрізати навпіл, кісточку викинути. Зробити надрізи віялом на кожній половинці слив та злегка розрити віяло. натиснувши на половинку сливи. Викласти сливи на печиво розрізом вниз (це важливо!). Запікати у духовій шафі нагрітій до 180 градусів 10-15 хвилин до рум’яного кольору. Обережно зняти печива з деко (воно дуже ніжне та пісочне). Дати охолонути, подавати з чаєм, кавою або молоком. Смачного!

Про автора блога

Добрый день! Меня зовут Дарья, и я - ЭКСПЕРТ ПО БЫСТРОЙ И ВКУСНОЙ ЕДЕ, представитель Джейми Оливера в Украине, сертифицированный специалист по питанию (Vanderbilt University School of Nursing (USA), партнер Европейской Бизнес Ассоциации. А еще...

By dariya

Leave A Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

[mc4wp_form]