Пісочне печиво зі сливами

Випічка, яку я люблю:

  • За 5 хвилин
  • Тісто, яке не потрібно розкачувати
  • Тільки прості інгредієнти
  • Не потрібно форм для вирізання красивих кружечків
  • Швидше спекти, ніж сходити в магазин за печивом 🙂

І коли ви читатимете рецепт, не дивуйтеся кількості цукру.
Так, настільки мало — це не помилка.
Я із самого початку хотіла додати більше цукру, присипати ним сливи. Але забула…
Хоча, знаєте, мені цукру вистачило! І не тільки мені, але й дітям! Тому раджу не збільшувати його кількість. Спробуйте спочатку з такою кількістю — зрештою, зможете збільшити солодкість наступного разу.

Шукаєте більше простих рецептів? Подивіться рецепт схожого пісочного печива.

Рецепт (20 шт. печива на 1 деко):
100 г волоських горіхів
100 г замороженого вершкового масла
50 г цільнозернового борошна
150 г пшеничного борошна в/ґ
25 г коричневого цукру
1 яєчний жовток
Дрібка солі
10 слив сорту угорка

  1. Горіхи скласти у блендер та подрібнити якнайдрібніше.
  2. У блендер додати заморожене масло, нарізане невеликими кубиками, сіль та цукор. Подрібнити до крихти. Додати все борошно, жовток, і знову подрібнити блендером, поки тісто не почне формуватися у грудку.
  3. Отримане тісто викласти на харчову плівку. Сформувати ковбаску діаметром 4-5 см. Я це роблю прямо у плівці. Покласти у холодильник на 2-3 години.
  4. Деко застелити пергаментом. Розкрити харчову плівку, нарізати тісто кружальцями товщиною 0,5-0,7 мм. Викласти на деко.
  5. Сливи розрізати навпіл, кісточку викинути. На кожній половинці слив зробити надрізи у формі віяла, яке потрібно злегка розкрити, натиснувши на сливу. Викласти сливи на печиво розрізом донизу (це важливо!). Запікати у духовій шафі, нагрітій до 180 градусів 10-15 хвилин, аж поки печиво не стане рум’яним. Обережно зняти його з дека (пісочне печиво дуже ніжне). Дати охолонути. Подавати з чаєм, кавою або молоком. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.