Гарбузовий чизкейк

Офіційно мій найсмачніший гарбузовий десерт! Скуштувавши його один раз, ви навряд чи зупинитесь!
Тепер важливі моменти. За класикою для коржа чизкейка потрібно взяти печиво на кшталт солодких крекерів, подрібнити у блендері, додати розтоплене вершкове масло та сформувати з тіста корж. Але я вирішила зробити тісто самостійно. Приготування займає стільки ж часу, скільки й приготування коржа з печива.
Щодо гарбузового пюре. Готуємо його заздалегідь. Як це зробити — читайте ТУТ.
Зрештою все приготування чизкейка — це двічі включити блендер та один раз сформувати корж. Все. Жодних складностей. Проте результат просто шалено смачний!

Повірте, цей чизкейк може приготувати навіть дитина! Особливо після мого кулінарного онлайн-курсу для дітей та підлітків «Свободу маме: американская кухня руками ваших детей». Цей курс для мам та їхніх дітей! Мам я звільняю від щоденної рутини, а дітей вчу самостійності, чистоті, безпеці на кухні та приготуванню смачних страв американської кухні. Мій курс — це 7 відео майстер-класів, які можна переглядати багато разів, зупиняти та передивлятися знову. Жодного поганого відгуку (а відгуки ви можете прочитати ТУТ)!

Рецепт (форма діаметром 22 см):
Тісто:
100 г горіхів кеш’ю
200 г пшеничного борошна (можна використовувати вищого ґатунку, можна цільнозернове або обидва 50/50)
30 г цукру (у мене — кокосовий)
100 г вершкового масла
1 яйце

Начинка:
525 г сиру філадельфія (175 г — одна упаковка сиру)
150 г гарбузового пюре
3 яйця
100 г цукру (у мене — кокосовий)
2 ч.ложки ванільної есенції
1 ч.ложка молотої кориці

Кеш’ю та кокосова стружка для прикрашання

  1. Готуємо тісто. Подрібнити у блендері горіхи кеш’ю до стану борошна. Розтопити вершкове масло. Змішати у блендері кеш’ю-борошно, пшеничне борошно, цукор та яйце. Додати розтоплене масло, ще раз подрібнити блендером. Має вийти липка маса.
  2. Форму для випікання вистелити силіконовим папером. Руками перекласти тісто, розрівняти його по дну та сформувати борти висотою 3-4 см. Можна допомогти собі стаканом, щоб сформувати кути. Виделкою зробити декілька проколів по дну форми.
  3. Корж поставити у розігріту до 190 градусів духову шафу на 10-15 хвилин.
  4. Готуємо начинку. В блендер скласти всі інгредієнти та подрібнити до однорідної маси. Дістати корж з духової шафи та вилити на нього начинку. Повернути чизкейк у духову шафу, при цьому зменшити вогонь до 170 градусів, та на дно дека, на якому стоїть чизкейк, налити воду до країв дека. Випікати 30 хвилин. Начинка має схопитися у центрі, але не тріскатися. Готовий чизкейк дістати з духової шафи, повністю охолодити, прикрасити та бажано поставити в холодильник на декілька годин. Останнє я не встигла зробити — неможливо було не скуштувати 🙂 Смачного!

P.S. Раджу використовувати цілісну форму для випікання, а не роз’ємну. Якщо такої у вас немає, додатково оберніть роз’ємну форму фольгою, щоб вода не потрапила у форму.
P.P.S. Якщо у вас залишилась начинка, можна запекти її окремо як суфле.

Коментарі · 2

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.