Гарбузове печиво з горіхами

Ніколи ще гарбузове печиво не було таким популярним, як після успіху мого гарбузово-лимонного печива, який отримав безліч позитивних відгуків!
Сьогоднішній рецепт не схожий на лимонну версію. Але є в них і щось схоже: як зазвичай, я ховаю специфічний смак гарбуза та не використовую формочки для печива просто викладаю тісто ложкою на деко.
Для цього рецепта я також підготувала блок з інгредієнтами, які можна використовувати замість зазначених:

  • Кокосовий цукор надає печиву карамельного смаку, але його можна замінити звичайним або ж фініковим цукром
  • Вершкове масло можна замінити кокосовою олією
  • Горіхи пекан можна замінити волоськими горіхами або фундуком
  • Пшеничне цільнозернове борошно можна замінити борошном вищого ґатунку
  • Мигдалевий екстракт можна і не додавати

А тепер і сам рецепт!

Рецепт (2 деко печива):
200 г гарбуза
125 г кокосового цукру
1 велике яйце
100 г вершкового масла кімнатної температури
50 г горіхів пекан + горіхи для прикрашання
100 г цільнозернового пшеничного борошна
130 г пшеничного борошна вищого ґатунку
1,5 ч.ложки розпушувача
1 ч.ложка мигдалевого екстракту
Велика дрібка солі

  1. Сирий гарбуз подрібнити максимально блендером або натерти на дрібній терці.
  2. Горіхи нарубити ножем великими шматочками
  3. Змішати гарбуз, цукор, сіль, яйце, мигдалевий екстракт та вершкове масло. Перемішати до однорідної маси. Додати нарублені горіхи, все борошно, розпушувач та вимішати густе тісто.
  4. Деко застелити пергаментом. За допомогою двох столових ложок викласти тісто на деко на відстані 5 см один від одного, прикрасити цілими або подрібненими горіхами. Випікати 15-20 хвилин за температури 180 градусів. Дати повністю охолонути і тільки потім подавати з чаєм, како або ж з кавою. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.