Ревеневий пиріг із безе

Я закохалася у цей пиріг! Коли я його готувала, то не очікувала, що в результаті отримаю такий ідеальний смак і текстуру. Але вийшло просто чудово!
Маю попередити: текстура пирога настільки ніжна, що після розрізання його треба переносити на тарілку дуже обережно й краще за допомогою лопатки. І нехай ця суперніжність вас не лякає — коли ви скуштуєте пиріг, у вас не залишиться сумнівів щодо доцільності його приготування.
До речі, якщо у вас не вистачить ревеню, можна у начинку додати 100-150 грамів яблук. Решта — тільки ревінь. Справа в тому, що під час термічної обробки цей овоч виділяє багато соку. Просочений соком корж стає ще смачнішим. А яблука стільки соку не виділяють.

Подобається ревінь? Давайте приготуємо до пирога смачний компот із ревеню.

Рецепт (форма 24 см):
500 г ревеню (без листя)
2 яйця
50 г вершкового масла кімнатної температури
50 г сметани жирністю 15-20%
90 г цукру (60 г в тісто та 30 г у ревінь)
60 г цукрової пудри
100 г пшеничного борошна вищого ґатунку + борошно для присипки
100 г цільнозернового пшеничного борошна
1 упаковка/10 г розпушувача

2 дрібки солі

  1. Ревінь очистити від волокон та нарізати брусками по 2-3 см. Додати 30 г цукру, перемішати, викласти у сито й залишити щонайменше на 30 хвилин, щоб стік зайвий сік.
  2. Відділити яєчні білки від жовтків. Білки поставити в холодильник.
  3. У блендері змішати масло, сметану, 2 жовтка, сіль і 60 г цукру до однорідної маси. Додати борошно та розпушувач, вимішати гладке тісто. Скатати його та поставити в холодильник на 1 годину.
  4. Форму для запікання застелити вощеним папером. Охолоджене тісто розкатати за розміром вашої форми, формуючи дно та боки. Викласти зверху ревінь (без рідини, що з нього стекла). Випікати у розігрітій до 190 градусів духовій шафі 35 хвилин.
  5. Збити білки з дрібкою солі та цукровою пудрою. Пиріг дістати з духової шафи, викласти білки рівномірним шаром на гарячий ревінь. Вогонь у духовій шафі зменшити до 150 градусів. Повернути пиріг у духову шафу ще на 20 хвилин — до моменту, коли безе стане золотистого кольору. Смачно як у теплому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!

Про автора блога

Добрый день! Меня зовут Дарья, и я - ЭКСПЕРТ ПО БЫСТРОЙ И ВКУСНОЙ ЕДЕ, представитель Джейми Оливера в Украине, сертифицированный специалист по питанию (Vanderbilt University School of Nursing (USA), партнер Европейской Бизнес Ассоциации. А еще...

By dariya

Leave A Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

[mc4wp_form]