Рис з куркою, овочами та теріякі

Залишилося трохи рису? Викинути шкода, а що з ним робити – незрозуміло?
Сьогодні рецепт саме про це. До того ж цей рецепт придуманий за завданням самого Джеймі Олівера. Адже він в тому числі займається такою проблемою, як Food Waste: велика кількість людей викидають хороші якісні продукти просто тому, що вони про них забувають…. або залишається невелика кількість…. або не знають, що приготувати з якихось продуктів або залишків.
Мене дуже радує, що й ви, мої читачі, розумієте цю проблему і підтримали мене в бажанні придумувати нові рішення цієї проблеми!
Тому сьогодні я буду розповідати, що можна приготувати із невеликої кількості рису, який залишився з вечері. У мене якраз залишилось трохи чорного рису, але це неважливо, який сорт рису у вас – підійде абсолютно будь-який. Моя нова страва вийшла швидкою та смачною, поживною і при цьому корисною, адже приготування у пательні вок – дуже щадний спосіб термічної обробки.

Подобається азійська їжа? Спробуйте приготувати суп з водоростями вакаме.

Рецепт (4 порции):
Залишки відвареного рису – 1,5-2 порції (може бути більше або менше, неважливо)
1 велике куряче філе вагою біля 400 г
3 яйця
200 г брокколі
200 г моркви
200 г болгарського перцю
3 зубчики часнику
100 мл соусу теріякі
2-3 ст.ложки кунжуту
1 ст.ложка соняшникової олії
Сіль на смак

  1. Наперед замаринувати нарізане кубиками куряче філе в соусі теріякі. Залишити його мінімум на 1 годину, але можна і на 48 годин.
  2. Нарізати кубиком брокколі, моркву, болгарський перець і часник.
  3. Розігріти сковороду вок або товстостінний казан. Додати олію і курку (прямо з соусом), потім швидко обсмажити її з усіх сторін. Готову курку дістати, накрити кришкою і відкласти.
  4. У пательню додати всі овочі і смажити їх, помішуючи. Овочі повинні залишатися хрусткими, тому 5-ти хвилин буде цілком достатньо.
  5. Додати до овочів яйця і одразу ж змішати їх з овочами. Потім додати рис, а через 2-3 хвилини – і курку. Ретельно перемешішати всі інгредієнти страви, після чого викласти її і присипати зверху кунжутом. Подавати гарячим, при цьому за бажанням замість солі краще додавати соус теріякі. Смачного!

Про автора блога

Добрый день! Меня зовут Дарья, и я - ЭКСПЕРТ ПО БЫСТРОЙ И ВКУСНОЙ ЕДЕ, представитель Джейми Оливера в Украине, сертифицированный специалист по питанию (Vanderbilt University School of Nursing (USA), партнер Европейской Бизнес Ассоциации. А еще...

By dariya

Comments2

  1. By Катерина Чубаха
    Травень 25, 2020 Reply

    Читатиму рецепти лише українською.😉

    • By dariya
      Травень 27, 2020 Reply

      Я буду дуже рада, бо поки що читачів українською небагато. Але я не збираюся зупинятись!

Leave A Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

[mc4wp_form]