Роли з краснокочанної капусти

Мені захотілося придумати пісну страву, яка буде зручна для того, щоб взяти її з собою.
Особисто для мене це питання дуже актуальне. Досить часто я беру обід із собою на роботу. Повинно бути ситно, смачно та, що дуже бажано, корисно. До того ж не забувайте, обід ви збираєте зранку, то ж власне, до цього часу він не повинен втратити смак і форму. І, звичайно ж, обід на роботі не може містити багато соусу, його повинно бути просто зручно вживати.
Вимог величезна кількість, а рішень – кіт наплакав. Є у мене рецепт спринг ролів, також дещо схоже, але завжди хочеться шукати інші варіанти. Саме так і з‘явилися роли з червонокачанної капусти.
Зверніть увагу на начинку. Я використала залишки гречки (хоча і пишу в рецепті, що її потрібно відварити), ви теж можете так поступити. Тільки обов‘язково зверніть увагу на те, що гречка повинна бути злегка переварена, інакше начинка просто буде випадати.

Рецепт:
1 головка червонокачанної капусти
½ склянки гречки
1 ½ склянки води
300 г королівських печериць
1 велика цибулина
2 ст.ложки темного соєвого соусу
2 ст.ложки оливкової олії
Декілька гілочок петрушки
Пір‘я зеленої цибулі
Чорний перець свіжого помелу на смак
Сіль на смак

  1. Гречку залити водою, посолити і відварити до готовності. Оскільки води ми додаємо багато, гречка повинна впитать увібрати всю воду, а значить вийде трохи перевареною – так і потрібно для цього рецепту.
  2. Печериці нарізати тонкими пластинами, цибулю – напівкільцями. У сковороді розігріти олію, додати гриби та цибулю і обсмажувати до готовності грибів. Наприкінці додати соєвий соус і петрушку, за необхідністю – досолити.
  3. Змішати гриби з гречкою.
  4. Голівку червонокачанної капусти поставити в мікрохвильову піч на 5 хвилин на максимальну потужність. Потім обережно зняти верхнє листя – після мікрохвильовки вони повинні стати трохи м‘якше, але не перетворитися у варені. З кожного листа зрізати товсту частину листа. Для ролів вам потрібно 6-10 листів (в залежності від їх розміру). Якщо вам важко знімати капустяне листя, потримайте качан ще 5 хвилин у мікрохвильовці.
  5. У кожний лист заверніть начинку і скрутіть рол. Щоб закріпити його, використайте зелень молодої цибулі. В якості соусу можна використати соєвий соус. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.