Салат з кіноа та кабачками

Навіть не салат, а повноцінний обід!

Кіноа – крупа модна, відома, корисна, яка до того ж містить багато природного білку. Як би її не рекламували, як гарнір вона мені не дуже подобається (пробачайте, це тільки моя думка!). А ось як від елементу салату я від неї просто в захваті! Надає хрустку структуру, а ще перетворює салат на повноцінну основну страву! Саме той випадок, коли з’їв салат, і більш нічого на обід й не потрібно 🙂

З вказаної кількості салату вийде повноцінний обід на двох. Жінок, не чоловіків. А як доповнення до обіду, то вистачить і на 4-х! Ще один улюблений інгредієнт салату – це грильовані кабачки. Мій салат з кабачками на грилі та гірчичною заправкою вже став улюбленим у багатьох моїх підписників. Сподіваюсь, що й вам цей салат сподобається.

Рецепт:
100 г салатного міксу
100 г кіноа
100 г редиски
100 г огірка
150 г кабачку
2 відварених яйця
1 ст.ложка лимонного соку
3 ст.ложки оливкової олії + для змащення грилю
Мигдалеві пластівці за бажанням
Чорний перець свіжого помелу
Сіль за смаком

  1. Відварити кіноа. Я відварюю кіноа у глибокій сковорідці – мені так зручніше. Воду для відварювання використовую тільки якісну, тому що вода сильно впливає на кінцевий смак страви, а особливо – на смак кіноа. Щоб відварити кіноа, налийте у глибоку сковорідку 1 л води (я використовую воду «Краплинка» – і ціна дуже приємна, і якість на висоті). Трохи посоліть, доведіть воду до кипіння, додайте кіноа та варіть біля 15 хвилин на середньому вогні. Потім злийте воду через дрібне сито та дайте кіноа охолонути.
  2. Кабачки нарізати довгими тонкими слайсами, поперчити та обжарювати з двох сторін на сковорідці-гриль. Попередньо гриль збризнути оливковою олією. Дати охолонути, нарізати тонкою соломкою.
  3. Яйця розрізати та відділити жовтки від білків.
  4. Жовтки розтерти виделкою. Додати лимонний сік, сіль, оливкову олію, перетерти до однорідного густого соусу.
  5. Редис, огірок та білок нарізати тонкою соломкою. Змішати з салатним міксом, кабачками, кіноа та соусом. Зверху за бажання прикрасити мигдалевими пластівцями. Смачного!

Про автора блога

Добрый день! Меня зовут Дарья, и я - ЭКСПЕРТ ПО БЫСТРОЙ И ВКУСНОЙ ЕДЕ, представитель Джейми Оливера в Украине, сертифицированный специалист по питанию (Vanderbilt University School of Nursing (USA), партнер Европейской Бизнес Ассоциации. А еще...

By dariya

Напишіть відгук

[mc4wp_form]