Салат з брокколі та медово-лаймовою заправкою

Чи можна брокколі їсти сирою? І взагалі – чи це смачно?
Особисто я вважаю, що люди, які люблять і вживають овочі щоденно, насамперед люблять їх природній смак. Не в приготованому вигляді, не у вигляді пюре, а в самому первісному їх прояві.
Нещодавно я показувала закусочні кульки із сирої брокколі – для мене було несподівано, як багато позитивних реакцій я отримала на цей рецепт.
Тому ми продовжуємо використовувати сиру брокколі – і на цей раз для салату.
Коли я почала придумувати цей салат, хотілося зробити його дуже легким і вже точно без м‘яса. Але так вийшло, що мені потрібно було взяти з собою обід на работу. Часу на їжу в той день було мало, а запасу сил та енергії повинно було вистачити на 5 годин. Тому я зробила салат, додавши в нього трохи запеченої курячої грудки.

Рецепт (2 великі порції або 4 середнього розміру):
200 г свіжої брокколі
200 г пекінської капусти (у мене – фіолетова капуста)
100 г запеченої курячої грудки (можна використати і відварену)
1 авокадо
1 свіжий помідор
1 ст.ложка соку лайма
2 ст.ложки оливкової олії extra virgin
1 ч.ложка рідкого квіткового меду
Сіль на смак

  1. Нарубити пекінську капусту. Великими кубиками нарізати курку, помідор і авокадо.
  2. Зрізати суцвіття брокколі, нарубити їх. Частину брокколі, що залишилася, очистити від жорстких волокон і крупно нарізати.
  3. В маленьку чашу блендеру скласти частину брокколі, що залишилася, додати олію, сік лайму, сіль і мед. Подрібнити. Заправити салат. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.