Салат із морквяним бадиллям

Гадаєте, на світлині кріп у салаті? А ось і ні!!!
Це — морквяне бадилля!
Купуючи молоду моркву або проріджуючи морквяні грядки, ми викидаємо бадилля. Але ж у давніх куховарських книгах морквяне бадилля часто-густо використовували для супів, рагу та салатів. Та й нині так роблять — у Франції ніколи не викинуть бадилля моркви, якщо вона була придбана на фермерському ринку
.

До речі, цей момент дуже важливий. Морквяне бадилля має неабияку користь (чималий вміст вітаміну С та цінний мікроелемент селен), але тільки в тому випадку, якщо це органічна морква, і ви в цьому впевнені. Інакше раджу звернути увагу на інший салат, як-от салат із редисом та цвітною капустою.
Використовувати бадилля для салату я вирішила, коли займалася своїм городом, зокрема проріджувала моркву. Таку гарну зелень шкода було викидати — ось я й застосувала! Зовсім небагато, для пікантності (морквяне бадилля злегка гірчить, але що воно молодше, то менше гіркоти).

Рецепт:
100 г салатного листя
200 г цвітної капусти
100 г моркви
100 г огірка
Дуже маленький пучок морковного бадилля (не більше 10 гілочок)
1 ст.ложка гарбузової олії
2 ч.ложки лимонного соку
Сіль на смак

1. Салатне листя промити та обсушити.
2. Сиру цвітну капусту розібрати на маленькі суцвіття. Моркву та огірки нарізати великими кубиками.
3. Морквяне бадилля дрібно нарізати, залити лимонним соком і гарбузовою олією. Присолити, залишити на 5 хвилин.
4. Усі інгредієнти змішати, в кінці додати заправку. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.