Безглютенові сорго млинці

Безглютенові млинці, максимально схожі на звичайні, – чи це можливо? Чи безглютенові млинці обов‘язково повинні бути товстими і несмачними?
Отже, давайте почнемо з того, що дуже багато видів борошна складніше використати для тонких млинців. Почнемо з гречаного борошна. Товсті оладки з нього приготувати можна – рецепт ТУТ – а ось тонкі тільки з гречаного приготувати неможливо. Так само, як і з кукурудзяного. Це все тому, що безглютенові млинці гірше тримають форму, тому при перевертанні можуть просто зламатися.
Борошно, яке я використовую для цього рецепту, дуже швидко стало популярним і почало продаватися у багатьох мережах. Це – борошно сорго. Як на мене, це один з кращих видів безглютенового борошна, особливо для штучної випічки (печиво, оладки та, як виявилося, млинці). Моя донечка з‘їла першу порцію цих млинців і одразу ж сказала: хочу ще! Я рада, що в Масницю вона не залишилась без млинців:)

Рецепт (біля 10 млинців):
1 велике яйце
100 г кокосового молока
130 мл артезіанської води «Краплинка»
70 г борошна сорго
1 ст.ложка цукру або замінника цукру (у мене – еритритол)
1 велика дрібка солі
Кокосова олія для смаження

  1. Кокосове молоко нагріти до отримання однорідної маси. Потім охолодити до температури біля 40 градусів.
  2. Яйце збити віничком з цукром/замінником цукру та сіллю. Додати воду і кокосове молоко, постійно помішуючи. Потім у 2 заходи додати борошно сорго. Ретельно вимішати, щоб не було грудочок. Дати тісту постояти мінімум 10 хвилин. Якщо тісто стало занадто густим, додайте ще пару столових ложок води.
  3. Добре розігріти сковорідку. Додати кокосову олію. Налити на сковороду ополоник тіста і смажити поштучно з обох сторін до рум‘яності. Раджу використати сковороду мінімального діаметру, щоб млинці було легко перевертати. Смачного!!!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.