Свинина в кисло-солодкому соусі

Вибух смаку в одній тарілці!
Саме так можна сказати про мою найулюбленішу страву китайської кухні — про свинину в кисло-солодкому соусі.
Я давно хотіла приготувати цю свинину. Не повірите, але мені цей смак знайомий ще зі шкільних років.
Я вчилася на Печерську, і щодня після школи ми з однокласниками гуляли по центру, зокрема й заходили у смачні місця. Це було дуже давно, «Макдональдз» тоді був популярним! Тому ми ходили в Мак на Хрещатику досить часто.
А потім в Пасажі, там де нині «Пузата хата», відкрили кафе з азійською їжею, здається, воно називалося «Шелтерс», але точну назву я й не згадаю. І ось саме там я вперше скуштувала свинину у кисло-солодкому соусі. Це була моя найулюбленіша страва.
Минули роки, в кожному китайському ресторані я замовляла цю страву. І завжди було не так… Тому я придумала свій рецепт — як завжди, дуже швидкий 🙂

Полюбляєте азійську кухню? Спробуйте суп із водоростями вакаме.


Рецепт:
700 г свинячої вирізки
1 червоний болгарський перець
1 банка консервованих шматочків ананасів
1 цибуля порей
3 ст.ложки рафінованої рослинної олії
100 мл теплої води
2 ст.ложки кукурудзяного крохмалю
1 ст.ложка томатної пасти без верху
4 ст.ложки концентрованого соєвого соусу
2 ст.ложки рисового оцту
Перець чилі на смак та на бажання
Зелена цибуля для подачі

  1. Свинину нарізати квадратами, перець — великими прямокутниками.
  2. Цибулю порей очистити від листя та зеленої частини. Білу частину розрізати уздовж, а потім сегментами по 3-4 см.
  3. Розігріти рослинну олію у сковороді WOK. Додати свинину, смажити 3-4 хвилини. Додати перець та цибулю порей, смажити 2 хвилини, а потім трохи зменшити вогонь. Смажити м’ясо з овочами ще 10 хвилин, помішуючи.
  4. У цей час змішати воду з кукурудзяним крохмалем. Додати томатну пасту, соєвий соус, рисовий оцет та нарізаний кружальцями перець чилі.
  5. До м’яса додати банку консервованих ананасів разом з усією рідиною та соус із пункту 4. Усе ретельно перемішати та тушкувати разом ще 5-10 хвилин на середньому вогні. Викласти у тарілку, присипати дрібно нарізаною зеленою цибулею. Смачного!

Про автора блога

Добрый день! Меня зовут Дарья, и я - ЭКСПЕРТ ПО БЫСТРОЙ И ВКУСНОЙ ЕДЕ, представитель Джейми Оливера в Украине, сертифицированный специалист по питанию (Vanderbilt University School of Nursing (USA), партнер Европейской Бизнес Ассоциации. А еще...

By dariya

Leave A Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

[mc4wp_form]