Банановий спліт з полуницею

Ідею цього рецепту мені надіслав Джеймі Олівер 🙂 так-так, саме він дав своїм амбасадорам таке завдання: приготувати швидкий, смачний та корисний сніданок. Це могли бути млинці з цільнозернового борошна – але у мене вже є подібні оладки. Або смузі. Або ж різноманітні варіанти тостів із корисного хлібу.
Але я подумала, що нема нічого кращого, ніж класичне поєднання бананів та полуниці. Це просто ідеальний смак, який можна доповнити лише декілька штрихами – і страва стане просто чарівною!
До речі, чому я назвала цю страву СПЛІТ. Адже класичний спліт – це банани з морозивом. Але у мене зовсім інша задача – корисний, та ще й сніданок. Пропонувати готувати на сніданок корисне морозиво – це якось занадто. А ость замінити морозиво густим йогуртом, бажано домашнім, дуже навіть можна! Правда і в йогурт я дещо додала….

Рецепт:
2 банани
100 г полуниці
300 г густого йогурту
1 апельсин
Жменя мигдалевих пластівців
3 квадратики шоколаду.

  1. Бананы почистити та розрізати вздовж. Викласти на 2 плоскі тарілки.
  2. Зняти цедру половини апельсину. Вичавити сік апельсину. Йогурт змішати з апельсиновим соком та половиною цедри.
  3. На банани викласти апельсиновий йогурт, зверху – нарізану полуницю, мигдалеві пластівці та натертий на мілкій тертушці шоколад. Прикрасити цедрою, що залишилася. Смачного!

P.S. Замість полуниці для рецепту можна використати іншу ягоду, наприклад чорницю або малину.

Про автора блога

Добрый день! Меня зовут Дарья, и я - ЭКСПЕРТ ПО БЫСТРОЙ И ВКУСНОЙ ЕДЕ, представитель Джейми Оливера в Украине, сертифицированный специалист по питанию (Vanderbilt University School of Nursing (USA), партнер Европейской Бизнес Ассоциации. А еще...

By dariya

Leave A Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

[mc4wp_form]