Сирна ванільна запіканка

Сир – це мій найулюбленіший продукт останнім часом. Що я тільки не готувала: солодкі й солоні сирники, різні сирні кекси (до речі, рецепт дуже рекомендую, можна готувати з різними начинками, навіть з твердим сиром, без цукру, з різними видами борошна, і кожен раз це однаково чудовий результат!).
І окремим пунктом у цьому списку стоїть сирна запіканка. А вже скільки рецептів цієї запіканки можна знайти в інтернеті, що ж такого унікального у моїй? Скажу чесно – майже нічого! Готується вона, звичайно, 5 хвилин – ну і час на запікання. Борошно я використовую цільнозернове. Стручок ванілі натуральний, свіжий. І вирішила у цій страві забути про цукор. Взагалі. Мені він здався зайвим. Питання легко вирішується великою кількістю родзинок, ну а за бажанням завжди можна додати меду зверху, або присипати цукровою пудрою.

Хочу зауважити, що в сирну запіканку можна додавати розпушувач, а можна цього і не робити. В будь-якому випадку, сирна запіканка після охолодження найчастіше опадає. Це нормально, сирна випічка – досить важка, і для того, щоб вона залишалася пишною, треба зробити досить велику роботу: перетирати сир, збивати білки. Особисто в мене на ці процеси часу не вистачає:) але точно знаю, що моя запіканка смачна!

Рецепт:
2 яйця
800 г сиру жирністю 5%
150 г родзинок (вибирайте солодкі сорти родзинок)
130 г цільнозернового борошна
1 стручок ванілі
40 г вершкового масла
Велика дрібка солі
Вершкове масло для змащування форми
Цукрова пудра або мед для прикрашання

  1. Паличку ванілі розрізати навпіл та за допомогою ножа дістати все насіння.
  2. Яйця збити з дрібкою солі та ваніллю. Додати розтоплене вершкове масло і сир, перемішати. По 2 столові ложки додавайте борошно та ретельно вимішуйте, щоб розподілити рівномірно борошно. В кінці додайте родзинки та ще раз перемішайте.
  3. Форму для запікання змастіть маслом. Викладіть сирну масу і запікайте у розігрітій до 180 градусів духовій шафі біля 30 хвилин. Коли запіканка буде готова, почекайте, поки вона охолоне, та подавайте з медом та сметаною або присипте цукровою пудрою. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.