Сирний десерт із чорницею

Люблю, коли діти воюють за десерт:)
Особливо, якщо це досить корисний десерт!
Цю страву можна спокійно віднести до простих: тут немає тіста, духовка вам також не потрібна. Плита — так, вона потрібна, але ненадовго. Головне — це блендер і холодильник! Скажу декілька слів про сир: оскільки я терпіти не можу перетирати його (а це потрібно робити для багатьох сирних десертів), то я починаю придумувати, як приховати цю неідеальність сиру. Блендер — оптимальний та найпростіший варіант. Так само свого часу я вчинила з найпростішим сирним пирогом — просто скористалася цим чудом кухонної техніки. Другий секрет — це вершки. Мені хотілося приховати сирну кислоту, і такий інгредієнт як вершки мені якраз дуже став у нагоді!

Рецепт (4-6 порцій, залежно від розміру):
1 кг сиру (жирність 5-9%)
400 мл вершків 15%
200 г чорниці
4-6 ст.ложок коричневого цукру
20 г желатину
3 ст.ложки води «Краплинка»
Мята для прикраси

  1. Желатин залити водою і дати йому набрякнути 15 хвилин.
  2. Сир розділити на 2 частини.
  3. У чашу блендера покласти половину сиру, 300 мл вершків, половину цукру та збити.
  4. На плиті підігріти желатин до повного його розчинення та гарячого стану. Але не доводьте до кипіння!
  5. Половину желатину додати до сирної маси. Збити повторно, розлити по формах та покласти у морозилку на 10 хв.
  6. У блендер скласти чорницю, сир, що залишився, вершки та цукор, подрібнити. Додати желатин та повторно подрібнити. Залишити у теплому місці. Потім розлити другим шаром у формочки. Поставити в холодильник до повного застигання. За бажанням прикрасити мятою. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.