Вареники з полуницею

IMG_5978готВареники з улюбленими літніми ягодами – це завжди шалена насолода! От ви знаєте хоч одну людину, яка би відмовилась від домашніх вареників з вишнею, полуницею чи смородиною? Особисто я не знаю. Більш того, моя сім‘я вмовляє мене робити вареники з вишнями все літо. Я, звичайно, чиню супротив… Все ж таки часу на це витрачається забагато. Але дивлячись на їх очі, я замішую тісто й починаю ліпити вареники. В цьому році мені взагалі сказали: “Мамо, а можна вареники з полуницею, а потім з вишнею кожний тиждень?” Я опустила очі й зрозуміла, що вареникам в нашій сім‘ї БУТИ 🙂 Власне, зустрічайте, парові вареники з полуницею!!!! Якщо спеціальної пароварки або Термоміксу немає – просто відваріть вареники й не навертайте марлю на каструлю.

Рецепт:
1 кг полуниці, бажано дрібної
500 г борошна вищого сорту
1 яйце
300 мл кефіру або кислого молока
1 ч.ложка соди
Дрібка солі
Борошно для розкочування тіста
IMG_5974гот

  1. Полуницю помити, очистити від хвостиків та дати просохнути.
  2. Борошно, сіль та соду перемішуємо та просіюємо. Яйця змішуємо з кефіром. Поєднуємо суміш борошна з содою та сіллю та яйцем з кефіром. Гарно вимішуємо тісто руками.
  3. Готове тісто розділити на декілька частин. Розкатуємо тісто частинами, щоб воно було товщиною біля 2 мм, тобто не дуже тонко. Стаканом вирізаємо кружечки діаметром 5-6 см. Посередині кожного кружечка викладаємо 2 полуниці. Великі полуниці незручно загортати у вареники, вони виходять візуально негарними. Щоб цього уникнути, потрібно полуницю розрізати. А розрізана полуниця віддасть сік, і тоді вареник може розвалитись. Саме тому для вареників краще обирати дрібну або середню за розміром полуницю.
  4. Наліплені вареники готуємо на парі. Подаємо зі сметаною та цукром. Смачного!

Про автора блога

Добрый день! Меня зовут Дарья, и я - ЭКСПЕРТ ПО БЫСТРОЙ И ВКУСНОЙ ЕДЕ, представитель Джейми Оливера в Украине, сертифицированный специалист по питанию (Vanderbilt University School of Nursing (USA), партнер Европейской Бизнес Ассоциации. А еще...

By dariya

Leave A Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

[mc4wp_form]