Вареники з полуницею

IMG_5978готВареники з улюбленими літніми ягодами – це завжди шалена насолода! От ви знаєте хоч одну людину, яка би відмовилась від домашніх вареників з вишнею, полуницею чи смородиною? Особисто я не знаю. Більш того, моя сім‘я вмовляє мене робити вареники з вишнями все літо. Я, звичайно, чиню супротив… Все ж таки часу на це витрачається забагато. Але дивлячись на їх очі, я замішую тісто й починаю ліпити вареники. В цьому році мені взагалі сказали: “Мамо, а можна вареники з полуницею, а потім з вишнею кожний тиждень?” Я опустила очі й зрозуміла, що вареникам в нашій сім‘ї БУТИ 🙂 Власне, зустрічайте, парові вареники з полуницею!!!! Якщо спеціальної пароварки або Термоміксу немає – просто відваріть вареники й не навертайте марлю на каструлю.

Рецепт:
1 кг полуниці, бажано дрібної
500 г борошна вищого сорту
1 яйце
300 мл кефіру або кислого молока
1 ч.ложка соди
Дрібка солі
Борошно для розкочування тіста
IMG_5974гот

  1. Полуницю помити, очистити від хвостиків та дати просохнути.
  2. Борошно, сіль та соду перемішуємо та просіюємо. Яйця змішуємо з кефіром. Поєднуємо суміш борошна з содою та сіллю та яйцем з кефіром. Гарно вимішуємо тісто руками.
  3. Готове тісто розділити на декілька частин. Розкатуємо тісто частинами, щоб воно було товщиною біля 2 мм, тобто не дуже тонко. Стаканом вирізаємо кружечки діаметром 5-6 см. Посередині кожного кружечка викладаємо 2 полуниці. Великі полуниці незручно загортати у вареники, вони виходять візуально негарними. Щоб цього уникнути, потрібно полуницю розрізати. А розрізана полуниця віддасть сік, і тоді вареник може розвалитись. Саме тому для вареників краще обирати дрібну або середню за розміром полуницю.
  4. Наліплені вареники готуємо на парі. Подаємо зі сметаною та цукром. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.