Сирні вафлі з шоколадом

Сирні вафлі не вдалися в мене з першого разу — не сподобалися баланс цукру і нейтральність смаку. До того ж я завжди прагну до мінімізації борошна у десертах, але в даному випадку це виявилось недоречним. Зрештою, ці вафлі мають складний, зовсім несирний смак.
Звертаю увагу на кількість цукру в рецепті — лише 50 г, та й той кокосовий. Якщо використовувати таку кількість, вафлі виходять несолодкими, але й вже не кислими. Особисто моїй сім’ї цей смак дуже сподобався. Але я точно знаю, що для багатьох 50 г цукру замало. Тож якщо ви ласолюб, сміливо збільшуйте кількість цукру до 100 та навіть до 125 г.

Шукаєте рецепт несолодких вафель? ТУТ ви знайдете рецепт картопляних вафель.

Рецепт (8 вафель):
350 г кисломолочного сиру жирністю 5%
150 г пшеничного борошна, можна вищого ґатунку, можна цільнозернового
50 г цукру (у мене — кокосовий)
100 г грецького йогурту
50 г вершкового масла
1 яйце
Цедра 1 апельсина
30 г гіркого шоколаду
Дрібка солі
Какао-порошок для подачі

  1. Шоколад подрібнити ножем.
  2. Розтопити вершкове масло.
  3. В чашу блендера покласти сир, борошно, цукор, сіль, йогурт, цедру і яйце. Додати вершкове масло. Блендером перемішати до однорідної маси. Додати подрібнений шоколад та перемішати вручну.
  4. Розігріти вафельницю. Викласти столову ложку з гіркою сирного тіста. Важливо не покласти його забагато, щоб не вилізло за межі вафельниці, коли ви її закриєте. Випікати вафлі до готовності. Подаючи на стіл, присипати какао-порошком. Смачного!

Про автора блога

Добрый день! Меня зовут Дарья, и я - ЭКСПЕРТ ПО БЫСТРОЙ И ВКУСНОЙ ЕДЕ, представитель Джейми Оливера в Украине, сертифицированный специалист по питанию (Vanderbilt University School of Nursing (USA), партнер Европейской Бизнес Ассоциации. А еще...

By dariya

Leave A Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

[mc4wp_form]